Ešporty - 16.04.2020 17:33

Virtuálne preteky pokračujú. Okrem Leclerca sa tentokrát zúčastní aj Courtois!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Už dlhšie bolo známe, že sa tento rok s najväčšou pravdepodobnosťou Veľká cena Číny Formuly 1 neuskutoční. Dôvodom je šíriaci sa koronavírus, ktorý narušil plány všetkým športovým podujatiam v roku 2020. Predstavitelia “efjednotky” však prišli s riešením a už dvakrát sa im podarilo zorganizovať virtuálne preteky. Táto iniciatíva pokračuje a počas najbližšieho víkendu tak uvidíme tretiu virtuálnu Veľkú cenu.

Tentokrát sa bude pretekať na okruhu v čínskom Šanghaji, avšak z bezpečia a pohodlia vlastných domovov. Podobne ako v poslednom prípade, aj teraz sa závodu zúčastnia šiesti aktuálni piloti seriálu. Vítaz uplynulých pretekov Charles Leclerc bude obhajovať svoj triumf a stíhať ho okrem iného budú Alex Albon, Lando Norris, George Russell, Nicholas Latifi a Antonio Giovinazzi.

Novinkou je v tomto prípade čas, kedy sa pretekať bude. Virtuálna Veľká cena Číny je na programe v nedeľu 19. apríla o 19:00 nášho času. Ďalšou zaujímavou novinkou je jeden z účastníkov. Za volant virtuálneho Red Bullu si totiž sadne brankár Realu Madrid Thibaut Courtois, ktorý sa bude chcieť pred pilotmi predviesť a ukázať, čo v sebe má.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora