Ešporty - 19.04.2020 12:55

Virtuálna Veľká cena Číny už dnes večer. Zapoja sa aj futbalisti!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Dnes večer je na programe v poradí tretia virtuálna Veľká cena seriálu Formuly 1. Tentokrát sa bude jazdiť na okruhu v Šanghaji, kde sa pôvodne malo pretekať aj podľa oficiálneho kalendára. Jazdecké obsadenie sa opäť rozrástlo o ďalšieho aktuálneho pretekára. Tým je Carlos Sainz, ktorý doplní Landa Norrisa v monoposte McLarenu.

Okrem tejto dvojice sa Veľkej ceny Číny zúčastnia aj Nicholas Latifi, George Russell, Alex Albon, Antonio Giovinazzi a tiež víťaz uplynulých pretekov Charles Leclerc. Zo zvučných mien pribudli aj dvaja futbalisti. Po boku Albona bude za Red Bull súťažiť brankár Realu Madrid Thibaut Courtois, zatiaľ čo za stajňu AlphaTauri predvedie svoje schopnosti kanonier rímskeho Lazia Ciro Immobile. Ďalej sa fanúšikovia môžu tešiť aj na pilotov z nižších sérii a tiež bývalých pretekárov F1.

Začiatok kvalifikácie je na programe o 19:00 nášho času. Nasledovať by mali preteky na 28 kôl, ktoré určia víťaza tretieho podujatia virtuálnej série. Najväčším favoritom je opäť Charles Leclerc, no fanúšikovia veria, že svoje schopnosti konečne dokáže zúročiť aj mladý Brit Lando Norris. Ten bude mať o motiváciu postarané v podobe tímového kolegu Sainza, s ktorým má výborný vzťah a určite ho bude chcieť poraziť.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora