Ešporty - 19.04.2020 20:18

Leclerc znova víťazom virtuálnych pretekov!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Tretím podujatím zo seriálu virtuálnych pretekov dnes pokračovala Formula 1. Pretekári si to rozdali na okruhu v čínskom Šanghaji, kde sa podľa pôvodného kalendára malo práve počas tohto víkendu pretekať.

V kvalifikácii dominoval víťaz predošlých pretekov Charles Leclerc, ktorý viedol prakticky od začiatku do konca času stanoveného na určenie postavenia pilotov na štarte. Druhú priečku obsadil George Russell na Williamse, avšak ten dostal penalizáciu piatich miest na štarte. Z druhého miesta teda do závodu odštartoval Alex Albon na Red Bulle, zatiaľ čo z tretieho pretekár Formuly 2 Louis Deletraz.

Výborný štart do 28-kolového závodu zaznamenal Leclerc, ktorého však okamžite začal stíhať Albon. Práve táto dvojica bojovala o celkový triumf počas celých pretekov. Albon vďaka návšteve boxov dokázal Leclerca predbehnúť, no na trati bol o čosi rýchlejší pilot Ferrari. Monačan si teda na svoje konto pripísal druhé víťazstvo v rade, čím potvrdil nielen zlepšujúcu sa reálnu, ale aj virtuálnu formu.

Problémy s pripojením mal opäť Lando Norris, ktorý napokon ani neodštartoval. Ďalšie známe mená ako Thibaut Courtois a Ciro Immobile skončili v druhej desiatke, no najmä gólman Realu Madrid podal solídny výkon. Najbližšia virtuálna Veľká cena by sa mala uskutočniť o dva týždne, kedy bola na programe Veľká cena Holandska. Okruh Zandvoort sa však vo videohre F1 2019 nenachádza, takže sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude jazdiť na inej trati.

Virtuálna Veľká cena Číny, výsledky:
1. Charles Leclerc - pilot Formuly 1
2. Alex Albon - pilot Formuly 1
3. Guanyu Zhou - pilot Formuly 2
4. George Russell - pilot Formuly 1
5. Stoffel Vandoorne - bývalý pilot Formuly 1

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora