Ešporty - 16.05.2020 22:24

Závisť po ukrajinsky! Ešportovej hviezde zdemolovali Porsche

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Ešporty sú v súčasnosti už pre sponzorov také zaujímavé, že pokiaľ dokážete rozdávať v legendárnej strieľačke Counter Strike "headshoty" na počkanie, zarobíte si veľmi slušný balík peňazí. Rozprávať by vedel dvadsaťročný Ukrajinec Oleksandr Kostyliev, ktorého komunita pozná pod prezývkou S1mple a v hre Counter-Strike: Global Offensive je súčasťou veľmi úzkej svetovej elity. Napriek mladému veku mu pred domom parkuje Porsche Panamera GTS, ktorého cena je približne 120 tisíc eur, a to je tŕňom v oku nejedného suseda, ktorý si zo svojho ukrajinského platu podobné vozidlo rozhodne dovoliť nemôže.

Počas sezóny trávi v rodnom Kyjeve minimum času, no celosvetová pandémia jeho cestovanie výrazne obmedzila. Keď sa vydal na väčší nákup do potravín, automobil si vzali do parády vandali, ktorí mu zdemolovali predné svetlá, karosériu a obili obe spätné zrkadlá. Aby toho nebolo málo, Porsche dokázali dotiahnuť na parkovacie miesto pre invalidov, vyfotili ho a na sociálnych sieťach rozšírili povedomie o svojom čine, ktorý mal byť trestom či karmou za jeho arogantné správanie. Kamerové záznamy obchodného centra však dokazujú, že Oleksandr zaparkoval regulárne a zvyšok práce odviedli neznámi muži.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Oleksandr Kostyliev (@s1mpleo),

Pokiaľ zohľadníme aj závisť ľudí, podozrivých s motívom je nespočetne veľa. Veď priemerná čistá mzda na Ukrajine je v prepočte asi 300 eur, zatiaľ čo tento mladík má od svojho tímu zabezpečený pravidelný príjem v tisícoch eur a k tomu bonusy za prípadné víťazstvá na veľkých turnajoch. Na tých je schopný ročne vystrieľať ďalšie desiatky až stovky tisíc dolárov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora