Ešporty - 04.06.2020 17:39

Slovensko sa na ešportových MS v hokeji do semifinále neprestrieľalo

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Dvojica slovenských reprezentantov na Fanúšikovských majstrovstvách sveta 2020 IIHF stroskotala pred semifinálovými bránami. V konzolovej verzii šampionátu si v prvom vyraďovacom kole Sandra Demitrová a Anton Meško poradili s lotyšskou dvojicou, no favorizovaní Kanaďania boli už nad ich sily. Semifinále bude tak pozostávať z Kanady, Švédska, Fínska a Ruska. Kanaďania, ktorí sa radia v konzolovej hre NHL od EA Sports medzi svetovú špičku, triumfovali v súčte skóre štyroch zápasov (dvoch na konzole Xbox One a dvoch na Playstation 4) presvedčivo 19:8, čo bol zhodný výsledok, aký sa zrodil medzi Fínmi a Nemcami.

Kanaďan "JoshFearless13" si v prvom zápase poradil s naším playstationovým špecialistom "Fenomen36363" hladko 5:0 a náskok severoamerického súpera následne na Xboxe zvýšil "Hsertha23" výhrou 6:3 nad "Lady Brunette", ktorá bola jedinou ženskou gamerkou na turnaji. V druhom meraní síl obaja Slováci dokázali odporovať viac, no Kanaďania si svoj náskok postrážili. Anton prehral 4:5, Sandra 2:3. Zatiaľ čo semifinále mohlo byť derby česko-slovenskou záležitosťou, nakoniec sa v ňom stretnú naši premožitelia. Česi podľahli Švédom 12:15. Druhú semifinálovú dvojicu zložilo Fínsko a Rusko. "Suomi" zvalcovali jedenásť-gólovým rozdielom Nemcov, Rusi si poradili s Nórmi 15:11.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa IIHF (@iihfhockey),

Slováci sa tak s ešportovým podujatím lúčia s bilanciou jedno víťazstvo a jedna prehra. V osemfinále zdolali v dráme Lotyšsko 16:15, o čo sa postarala najmä "Lady Brunette", ktorá v prvom meraní síl zdolala "Snipecelly8" 7:3 a v jej rukách následne bolo, aby rozhodla o postupujúcom. V nervy drásajúcom závere Lotyš dokázal znížiť na rozdiel jediného gólu, no o vyrovnanie sa už nepostaral. Semifinálové zloženie turnaja veľkým prekvapením nie je. Fíni, Švédi či Kanaďania boli považovaní za topfavoritov. "Javorové listy" si v prvom kole poradili v derby s USA 17:12, kým napríklad Švédsko nadelilo Talianom v súčte štyroch štvrťfinálových hier 28 gólov, Fíni Britom 27 a Rusi Kazachom 24.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora