Ešporty - 30.07.2020 23:47

Hráč Call of Duty dostal vyhadzov pre homofóbne poznámky

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Homofóbia do športu nepatrí a ten elektronický nie je výnimkou. V tejto oblasti rozhodne ešte je na čom popracovať, no kompetentní robia správne kroky a o svoje miesto v prestížnom tíme Atlanta FaZe prišiel za hlúpe reči na túto tému osemnásťročný mladík Daunte "Sibilants" Gray. FaZe patria v strieľačke Call of Duty medzi absolútnu špičku, hrajú prestížnu COD League a v roku 2019 vyhrali svetový šampionát. Relatívne úzku zostavu A-tímu dopĺňa aj akadémia pre nádejných budúcich gamerov a práve v jej radoch pôsobil vyhodený hráč.

Aj rezervný tím na menších fórach zbieral úspechy a vyhrával turnaje, čo dávalo jeho členom slušnú nádej presadiť sa do niektorého slávneho celku. Sibilants sa však dostal pod paľbu kritiky fanúšikov a divákov, čo niesol veľmi ťažko. Na reči o tom, že patrí medzi slabšie články zostavy, reagoval najprv niekoľkými nevhodnými homofóbnymi poznámkami na svojom streame a aby toho nebolo málo, srdce si naplno vylial aj na svojom twitterovom konte.

Za svoje slová sa následne ospravedlnil, no jeho pôsobisko pochopenie nemalo. Ide o mladých ľudí, ktorí sú v istých kruhoch mimoriadne vplyvní a populárni. Sledujú ich tisíce detí, preto si musia dávať veľký pozor na to, čo povedia alebo napíšu. V opačnom prípade vrhajú tieň na celý svoj tím, ktorý podobné názory zastávať nemusí. Čo je pre Sibilantsa šťastím, vyhol sa trestu od vedenia ligy. Po odchode z FaZe má preto šancu nájsť si nové pôsobisko na podobne prestížnom fóre.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora