Ešporty - 07.08.2020 17:13

Konzoloví hráči hry FIFA prišli o ďalší taliansky klub

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Najpopulárnejší futbalový simulátor pre konzoly, hra FIFA, minulý rok oznámil, že vo svojom najnovšom vydaní nebude vystupovať Juventus. Dnes už 36násobný majster Talianska sa s vývojárom nedohodol na udelení práv, ktoré zahŕňali logo klubu, dresy, štadión či oficiálny názov. Nahradila ho napodobenina v podobe "Piemonte Calcio" a podobnou cestou sa pre ročník '21 vydá aj AS Rím. Aj ten bude musieť byť nahradený falošným tímom v najvyššej talianskej súťaži a predpokladať sa dá jeho predstavenie exkluzívneho partnerstva s konkurenčnou spoločnosťou Konami, ktorá stojí za hrou Pro Evolution Soccer. Rovnaký bol aj postup "starej dámy".

Taliansky futbal je pre EA Sports problémový už dlhší čas. Začalo to neautorizovaným názvom súťaže, ktorá v hre niesla názov Calcio A a Calcio B, pričom druhá najvyššia súťaž bola kompletne neautentická. Kluby vystupovali len pod názvom svojho mesta a generickými logami. V tej chvíli to ešte nevadilo, no bez dvoch popredných tímov z Apeninského polostrova sa to začína javiť o dosť kostrbatejšie. Podľa neoficiálnych informácií bude v novej edícii hry vystupovať tím Roma FC, ktorý bude hrávať domáce zápasy na Olympijskom štadióne, avšak nie na pravom rímskom.

Futbalisti "Giallorossi" budú v hre naďalej vystupovať, a to aj v online módoch. Rovnako sa bude aktualizovať aj ich forma na základe výkonov, ktoré podávajú v reálnom živote. Pokiaľ si však fanúšik zahrá najvyššiu taliansku súťaž, dvaja z dvadsiatich účastníkov budú trochu rušiví. Súboj medzi hrami FIFA a Pro Evolution Soccer je dlhodobejšou záležitosťou. "Menšia" z dvojíc vstúpila na trh neskôr a vo svojich počiatkoch disponovala výlučne neautorizovanými názvami klubov. Potom sa však PES naučil v tomto prostredí chodiť, získal práva na Champions League a po nich sa začal sústrediť na exkluzívne partnerstvá s konkrétnymi tímami.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora