Ešporty - 28.08.2020 15:55

Slovensko bude mať zastúpenie v ešportovej sérii F1!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Svet ešportov zažil najmä počas celosvetovej pandémie obrovský vzostup. Za simulátory zasadli aj piloti Formuly 1 a rozdali si to vo virtuálnych pretekoch z pohodlia vlastných domovov. Okrem tejto výnimočnej situácie však F1 organizuje aj ešportovú sériu pretekov pre nadšencov virtuálneho závodenia. V sezóne 2020 bude mať v tomto projekte zastúpenie aj Slovensko a to vďaka Filipovi Prešnajderovi, ktorého si do svojho tímu vybralo Ferrari!

Slovák sa spoločne s ďalšími 44 záujemcami zúčastnil draftu pilotov, ktorý sa konal včera večer. Desať tímov si vyberalo po jednom jazdcovi, s výnimkou Renaultu, ktorý siahol hneď po dvoch online pretekároch. Slovenských fanúšikov však najviac zaujal výber talianskeho tímu FDA Hublot Esports Team. Slávne Ferrari totiž siahlo po Prešnajderovi a tak sa máme na čo tešiť. Sezóna virtuálnych podujatí totiž štartuje 14. októbra a koniec má naplánovaný na 10. decembra tohto roka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

SAVE THE DATES! ? The 2020 F1 Esports Pro Series calendar is here, and it looks like this! . #F1 #Formula1 #F1Esports #Esports

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

Prešnajder bude jedným z trojice zástupcov Ferrari v tejto sérii. Okrem neho sa v červených farbách predstaví aj víťaz minulej sezóny David Tonizza a tiež Enzo Bonito. Slovenský pretekár sa o miesto v niektorom tíme uchádzal už v minulom roku, no vtedy sa mu žiadne neušlo. Tentokrát však už padla voľba práve naňho a tak má zhruba poldruha mesiaca na prípravu na úvodné virtuálne preteky sezóny 2020.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora