Ešporty - 24.10.2020 10:03

Ajax Amsterdam spúšťa novú akadémiu. Nie však pre futbalistov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Akadémia holandského futbalového giganta Ajaxu Amsterdam sa rozrastá a vo väčšom začne produkovať nové hviezdy. Nebudú sa však podobať na Swaarta, Cruyffa alebo Rijkaarda. Skôr by to mali byť nástupcovia Stefana Pinna alebo Mohammeda Harkousa. To sú dvaja najaktuálnejší majstri sveta v playstationovej verzii hry FIFA a aj najnovší projekt Amsterdčamčanov je zameraný práve na segment ešportov.

Vzhľadom na situáciu aj aktuálne okolnosti, hráči sa môžu hlásiť a zapojiť virtuálne, prostredníctvom smartfónovej aplikácie. Cez tú potom budú zapájaní do minihier, turnajov aj špeciálnych súťaží. Každá nová edícia konzolovej hry so sebou prináša niekoľko noviniek a hráčom chvíľku trvá, kým sa zžijú s novým systémom zahrávania rohových kopov, naučia sa nové a zmenené kľučky alebo ako si zautomatizujú postupy v režime Ultimate Team.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa AFC Ajax Esports (@ajaxesports),

V aplikácii holandského klubu sú už teraz desiatky tutoriálových videí, za ktorými stoja profesionálni gameri, ktorí boli už skôr upísaní tomuto celku a cez ten sa stali aj reprezentantmi Holandska. Súčasťou aplikácie budú aj najaktuálnejšie turnaje, ktorých sa môžu zúčastniť amatérski a voľnočasoví hráči, no aj ostrieľaní gameri. V hre sú vecné ceny a motivujúci je rozhodne aj fakt, že celý čas je hráč pod dohľadom klubu, ktorému by sa zrejme rád upísal.​

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora