Ešporty - 16.02.2021 20:12

Mladý gamer vyhral 535 zápasov vo Fife po sebe. Cez víkend bol zdolaný

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Futbalový simulátor Fifa má milióny hráčov po celom svete, tí sa zlepšujú každým odohraným zápasom a prebojovať sa medzi špičku je preto stále náročnejšie. Úplne inak to však vidí pätnásťročný dánsky chlapec Anders Vejrgang, ktorý ťahal 535 zápasov trvajúcu víťaznú šnúru v rámci Weekend League, a to pre nízky vek stále čaká na to, kým bude môcť svoju gamerskú kariéru rozvinúť naplno. Najväčšie profesionálne turnaje sa totiž smú hrať až po dovŕšení šestnásteho roku života.

Dán sa do povedomia hráčov dostal v roku 2018, kedy sa prepracoval do popredia online módov a víťazstvá zbieral vo veľkom. To mu nabralo množstvo fanúšikov na Instagrame aj sledovateľov na platforme Twitch. Výzorom pritom rozhodne nepôsobí ako hráč, ktorého by mala konkurencia na turnajoch brať mimoriadne vážne, no to až do chvíle, kým sa nezačne samotné stretnutie.

Cez víkend však Verjgang utrpel prehru, a to po veľmi dlhej dobe. Postaral sa o ňu holandský hráč Damesheet, ktorý pritom doteraz rozhodne nebol vnímaný ako jeden z popredných vyzývateľov zázračného dánskeho dieťaťa. Komentátori a priaznivci ešportového reprezentanta RB Lipsko zasypali gratuláciami a pochvalami za dlhočíznu víťaznú šnúru a zhodli sa, že podobnú zrejme už nikdy neuvidíme. Holandský premožiteľ vyhral 5:1, trikrát skóroval pri záverečnom vabanku súpera.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora