Florbal - 12.11.2019 00:16

Týchto dvadsať dievčat nás bude reprezentovať na MS

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Včera vo večerných hodinách sa na svetlo sveta dostali florbalové nominácie na decembrové MS vo švajčiarskom Neuchateli. Krátko po tej českej verejnosť spoznala aj tú slovenskú. Medzi dvadsiatimi menami je osem hráčok z domácej ligy, dopĺňa ich deviatka z českej ligy, dvojica z Fínska a jedna z najvyššej švajčiarskej súťaže.

Ako bolo dlhšie známe, oproti nominácii spred dvoch rokov na domáci šampionát, sa tá aktuálna líši. Kapitánka Lucia Jelínková oznámila koniec klubovej aj reprezentačnej kariéry a zdravotné problémy či koniec kariéry vyškrtli niekoľko ďalších zvučných mien. Pozitívnou správou však je zotavenie viacerých plánovaných opôr, ktoré sú doplnené mladými puškami. Medzi líderky sa bez pochýb bude v poli radiť Denisa Ferenčíková, ktorá sa po minulom ročníku vo farbách slávneho fínskeho SC Classic vrátila naspäť do Vítkovíc, kde je opäť kapitánkou tímu. Pôsobisko počas leta menila aj Katarína Klapitová. Tá po zisku majstrovského titulu s Kloten-Dietlikonom prešla do strieborného celku Piranha Chür. Tradičnými oporami ostravského FBC, semifinalistu z minulej sezóny, sú Paulína Hudákova a Kristína Hudáková. Dve Slovenky stále pôsobia aj v mimoriadne kvalitnej fínskej lige. Alžbeta Ďuríková ani Michaela Šponiarová, samozrejme, vo výbere nechýbajú.

Až sedem hráčok si na seniorskej úrovni odkrúti vo Švajčiarsku šampionátovú premiéru. Ide prevažne o juniorské reprezentantky, ktoré tak pred májovými MS vo Švédsku tejto vekovej kategórie stihnú absolvovať ešte prestížnejší turnaj. Najmladšími členkami sú Linda Pudišová z Kysuckého Nového Mesta a Denisa Papierniková z Nemšovej. Obe, vzhľadom na svoj vek, budú môcť hrať na juniorských MS ešte aj o dva roky. Už však so skúsenosťami zo ženského výberu. Turnaj štartuje 7. decembra a Slovensko je súčasťou základnej skupiny B. V nej si v úvodný šampionátový deň zmeria sily s vysoko favorizovaným Švédskom a potom prídu dôležité duely o umiestnenie s Lotyšskom a Českou republikou.

Kompletná nominácia Slovenska na MS vo florbale žien 2019:
Brankárky:
Jana Dupčáková (FBC Ostrava, CZE), Karolína Krištofová (Florbal Židenice, CZE)
Hráčky: Alžbera Ďuríková, Michaela Šponiarová (obe SC Classic, FIN), Katarína Klapitová (Piranha Chür, SWI), Denisa Ferenčíková, Andrea Šidlová, Jana Trošková (Tempish Vítkovice, CZE), Paulína Hudáková, Kristína Hudáková, Viktória Grossová (FBC Ostrava, CZE), Kristína Belicová (Florbal Chodov, CZE) Klaudia Robová (Predator Sabinov), Barbora Gáborová, Lenka Lenčešová (obe ŠK 98 Pruské), Alexandra Faktorová, Linda Pudišová (obe FBK Kysucké Nové Mesto), Denisa Papierniková (NTS Nemšová), Sára Adamcová, Klára Grossová (obe Kométa Spišská Nová Ves)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora