Florbal - 07.12.2019 20:27

MS vo florbale žien: Slovensko - Švédsko 1:23 v prvom skupinovom zápase

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Flickr.com/Youtube

Slovenské florbalové reprezentantky dnes odštartovali svoju púť Majstrovstvami sveta vo švajčiarskom Neuchateli. Na úvod ich nečakalo nič jednoduché, keď sa postavili úradujúcim šampiónkam zo Švédska. Favoritom stretnutia boli Severanky, no naše florbalistky nechceli predať kožu lacno a snažili sa čo najlepšie súperkám vzdorovať.

Už v prvej tretine sa však začala ukazovať prevaha majsteriek sveta, ktoré na začiatku desiatej minúty vyhrávali o štyri góly. Prvý slovenský presný zásah na šampionáte zaknihovala Michaela Šponiarová, ktorá však len znižovala na 1:4 z nášho pohľadu. Potom opäť prišla smršť švédskych reprezentantiek. Tá sa zastavila po prvej časti hry na ôsmich góloch. Druhá tretina už bola o čosi pokojnejšia, čo sa odzrkadlilo aj na počte švédskych gólov. Po štyridsiatich minútach sme prehrávali o dvanásť gólov a tak bolo pred treťou tretinou hlavným cieľom udržať skóre pod dvadsiatimi inkasovanými gólmi. To sa ale napokon nepodarilo a z prvého zápasu si tak odnášame vysokú prehru 1:23,no osemnásobné majsterky sveta boli jasnými favoritkami dnešného stretnutia, čo podľa výsledku aj potvrdili. Slovenská reprezentácia sa najbližšie na šampionáte predstaví najbližšie v pondelok proti Lotyšsku.

Majstrovstvá sveta vo florbale žien, skupina B

Slovensko - Švédsko 1:23 (1:8, 0:5, 0:10)
Góly: 10. Šponiarová (P. Hudáková) - 4. Joelssonová (Delgadová Johanssonová), 9. Joelssonová (Rasmussenová), 9. Steenová (Molinová), 10. Tschopová (Gustafssonová), 11. Bobergová (Steenová), 18. Wibronová (Joelssonová), 19. Delgadová Johanssonová (Steenová), 20. Joelssonová (Rasmussenová), 21. Tschopová (Wijková), 22. Wibronová (Joelssonová), 25. Joelssonová (Rasmussenová), 28. Hultgrenová (Wijková), 39. Fjellstedtová (Delgadová Johanssonová), 44. Wibronová (Krantzová), 45. Tschopová (Carlssonová), 46. Wibronová (Rydfjallová), 50. Wibronová, 54. Bobergová (Steenová), 54. Granstedtová (Wijková), 55. Aggestalová (Joelssonová), 57. Granstedtová (Wijková), 59. Fjellstedtová (Steenová), 60. Hultgrenová (Wijková)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora