Florbal - 09.12.2019 15:27

MS vo florbale žien: Slovensko - Lotyšsko 7:5. Pripisujeme si prvú výhru na šampionáte!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Flickr.com

Slovenská ženská florbalová reprezentácia naskočila do svetového šampionátu v sobotu a to hneď proti najsilnejším súperkám. Švédky nás dokonale vyškolili, vyhrali 23:1 a potvrdili tak jednoznačnú úlohu favorita celého turnaja. Dnes na našu reprezentáciu čakali hráčky Lotyšska, ktoré včera podľahli Českej republike vysoko 2:14 a tak mali čo naprávať.

Miernymi favoritkami však boli naše reprezentantky vedené českým trénerom Michalom Jedličkom. Práve Lotyšsko je súperom, ktorého by Slovensko malo v základnej skupine zdolať a vybojovať tak minimálne tretie miesto v tabuľke, ktoré by nám zabezpečilo lepšiu pozíciu v ďalšom priebehu turnaja. Svoje ale mohla zohrať aj psychika po tvrdej prehre s úradujúcimi šampiónkami zo Švédska a tak pred zápasom nebolo nič jasné.

Zdroj: Flickr IFF

Stretnutie bolo od začiatku mimoriadne vyrovnané, keď v tretej minúte otvárala skóre Šponiarová, no o necelé tri minúty neskôr už vyrovnávala Roziteová. Našim reprezentantkám však vyšiel záver prvej tretiny, keď sa presadili dvakrát a tak do kabín odchádzali s dvojgólovým náskokom. Opatrne odštartovala aj druhá časť hry, v ktorej sa najskôr presadili lotyšské florbalistky. Slovenským dievčatám však opäť vyšiel záver tretiny, kedy strelili dva góly a po štyridsiatich minútach tak viedli 5:2. Tretiu tretinu sme otvorili výborne, gólom na 6:2. Potom však prišli tri presné zásahy v krátkom časovom slede od našich súperiek a razom bol zápas zdramatizovaný. Záver zápasu ale lepšie vyšiel Slovenkám a tak si po bojovnom výkone pripisujeme do tabuľky prvé dva body, ktoré by nám mali pomôcť v nasledujúcich fázach šampionátu.

Majstrovstvá sveta vo florbale žien, skupina B

Slovensko - Lotyšsko 7:5 (3:1, 2:1, 2:3)
Góly: 3. Šponiarová (P. Hudáková), 18. K. Hudáková (Trošková), 20. P. Hudáková, 38. Ferenčíková (P. Hudáková), 38. Belicová (K. Hudáková), 46. Šponiarová (Ferenčíková), 55. K. Hudáková (V. Grossová) - 5. Roziteová (Gaugereová), 25. Grapenová (Pavlovská), 49. Pavlovská (Gaugereová), 51. Gaugereová (Grapenová), 52. Gaugereová (Grapenová)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora