Florbal - 10.12.2019 14:22

Aká je naša pozícia pred zápasom s Českom?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Slovenská ženská florbalová reprezentácia odohrala na prebiehajúcom svetovom šampionáte vo švajčiarskom Neuchateli dva zápasy. V tom úvodnom vysoko podľahla Švédsku 1:23, no to dokázala napraviť včera, keď zdolala Lotyšsko 7:5. Pred posledným skupinovým zápasom teda stále môžeme bojovať o priamy postup do štvrťfinále.

Na to by sme potrebovali s Českom zvíťaziť. Tabuľka hovorí jasnou rečou. Rovnako ako naše florbalistky, aj Češky majú na konte dva body za víťazstvo nad Lotyšskom. Vzájomný zápas teda rozhodne o tom, kto skončí v skupine B za suverénnymi Švédkami. Tie porazili tak naše dievčatá, ako aj českú reprezentaciu a so skóre 33:3 tak jednoznačne vedú tabuľku. Na dominancii Švédska by nemal nić zmeniť ani dnešný duel s Lotyšskom.

Vráťme sa však k situácii slovenskej reprezentácie. V prípade víťazstva nad Češkami postúpime priamo do štvrťfinále a na najbližšieho súpera budeme čakať. Ak ale v sesterskom derby prehráme, skončíme v skupine na treťom mieste. To znamená, že by nás pred štvrťfinále čakal play-off zápas a to s druhým tímom skupiny C. Tým bude jeden z dvojice Dánsko - Estónsko. Dánky sme v októbri medzištátnom zápase zdolali 4:2, kým s Estónskom hrali naše dievčatá naposledy na uplynulom šampionáte a uspeli presvedčivo 10:3.

V prípade, že napokon teda obsadíme tretie miesto v skupine, náš play-off zápas sa bude hrať už zajtra o 16:00, čo by reprezentantkám Slovenska nedoprialo príliš času na oddych. Navyše v prípade postupu medzi osem najlepších by sa ďalší náš zápas konal vo štvrtok večer. Ak však dnes s Českom uspejeme, štvrťfinále odohráme až v piatok a to by znamenalo dva voľné dni, ktoré by určite slovenskému tímu prospeli.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora