Florbal - 10.12.2019 18:30

MS vo florbale žien: Slovensko - Česko 3:19. Zajtra nás čaká dôležitý zápas s Dánskom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Flickr.com

Včerajšie víťazstvo slovenskej ženskej florbalovej reprezentácie nad Lotyšskom zlepšilo našu pozíciu pred záverečným zápasom skupiny B. Proti Českej republike sme tak mohli stále bojovať o priamy postup do štvrťfinále, ktorý by nám zaručil okrem jedného zápasu menej aj dvojdňový oddych pred záverečnou fázou turnaja.

Češky však patria medzi florbalovú elitu a boli jasnými favoritkami dnešného vzájomného merania síl. Posledné stretnutie týchto dvoch krajín sa skončilo víťazstvom českého výberu 8:3 a to v rámci medzištátneho stretnutia v septembri minulého roka. Dnes si oba celky chceli vybojovať priamu účasť medzi osmičkou najlepších, no napriek tomu sme proti hráčkam našich severozápadných susedov mohli len prekvapiť. Proti Česku sme totiž nikdy v histórii zvíťaziť nedokázali. Iba v jedinom prípade sme vybojovali remízu a to v apríli 2017 v medzištátnom zápase.

Hneď od začiatku stretnutia Češky ukázali svoju silu a do deviatej minúty viedli o tri góly. Nepustili naše reprezentantky takmer k ničomu s výnimkou presilovej hry, počas ktorej však slovenská brankárka inkasovala po úspešnom trestnom strieľaní Ratajovej. Ani druhá polovica prvej časti hry našim reprezentantkám nevyšla a tak do šatní išli za stavu 0:8. Druhá tretina bola pre Slovensko úspešnejšia, keďže sme sa trikrát dokázali presadiť. Češky však nepoľavili a po štyridsiatich minútach viedli už o desať gólov. Ani tretia tretina nepriniesla výraznejší zvrat. Slovensko teda končí v skupine B na druhom mieste, kým Česko putuje priamo do štvrťfinále z druhej priečky.

Najbližší zápas odohráme na šampionáte hneď zajtra, kedy sa o 16:00 predstavíme v play-off dueli proti Dánsku. Po skupinovom meraní síl s Lotyšskom to bude druhý najdôležitejšie stretnutie na celom turnaji. V prípade postupu potom nastúpime vo štvrtok večer proti favorizovanému Fínsku.

Majstrovstvá sveta vo florbale žien, skupina B

Slovensko - Česko 3:19 (0:8, 3:5, 0:6)
Góly: 24. Ďuríková, 29. K. Hudáková (Šidlová), 30. P. Hudáková (Šponiarová) - 4. Kapcová (Martináková), 7. Beránková (Krupnová), 9. Ratajová (tr. strieľanie), 12. Kapcová (Ratajová), 13. Mlejnková (Martináková), 15. Mlejnková (Koníčková), 17. Řepková (Bočanová), 18. Mlejnková (Martináková), 23. Urbánková (Ratajová), 26. Urbánková (Ratajová), 30. Kapcová (Martináková), 30. Plášková (Bočanová), 39. Mlejnková (Koníčková), 48. Šupáková (Řepková), 52. Ratajová (Krupnová), 56. Krupnová (Ratajová), 57. Mlejnková (Martináková), 58. Plášková (Kubečková), 60. Urbánková (Ratajová)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora