Florbal - 11.12.2019 17:50

MS vo florbale žien: Slovensko - Dánsko 6:3. Zahráme si štvrťfinále!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Flickr.com

Po troch skupinových zápasoch mala dnes slovenská ženská florbalová reprezentácia na programe duel play-off proti Dánsku. Papierovým favoritom boli práve naše florbalistky, ktoré doposiaľ na turnaji raz vyhrali a dvakrát ťahali za kratší koniec. S nelichotivým skóre 11:47 sa ale dostali z tretieho miesta do play-off, ktoré je akýmsi kvalifikačným zápasom do štvrťfinále turnaja.

Tréner slovenskej reprezentácie Michal Jedlička tak musel hráčka dostatočne namotivovať na dnešný duel. Ten mal totiž obrovskú váhu. V prípade prehry by sme hrali len o deviate až dvanáste miesto, zatiaľčo výhra by nám zaručila účasť medzi najlepšou osmičkou. S Dánskom sme sa naposledy stretli v októbri tohto roka, keď sme v medzištátnom zápase uspeli po výsledku 4:2. Na svetovom šampionáte sme na Dánky narazili v roku 2013, keď sme hrali v pavúku o deviate až dvanáste miesto. Aj v tomto dueli slovenská reprezentácia uspela a to po výsledku 4:3 po predĺžení.

Zápas odštartoval pre náš výber vynikajúco, keď už v tridsiatej ôsmej sekunde otvárala skóre Kristína Hudáková. V prvej tretine sme sa dokázali presadiť ešte dvakrát a to zásluhou Ferenčíkovej a Ďuríkovej, zatiaľčo Dánky prekonali našu brankárku len raz. Aj úvod druhej časti hry sme zachytili a to gólom Šponiarovej už po päťdesiatich piatich sekundách druhej tretiny. Potom ale udreli aj naše súperky, ktoré sa presadili dvakrát a pred treťou tretinou sme tak viedli už len o jeden gól. V záverečnej časti však góly strieľala iba naša reprezentácia a tak sme sa po víťazstve 6:3 prebojovali medzi osem najlepších.

Štvrťfinálový duel proti favorizovanému Fínsku odohráme už zajtra o 16:00.

Majstrovstvá sveta vo florbale žien, play-off

Slovensko - Dánsko 6:3 (3:1, 1:2, 2:0)
Góly: 1. K. Hudáková (P. Hudáková), 5. Ferenčíková (Šponiarová), 7. Ďuríková (Šponiarová), 21. Šponiarová (P. Hudáková), 43. Šponiarová (P. Hudáková), 50. K. Hudáková (P. Hudáková) - 6. Fjörderová (Morupová), 28. Di Nardová (Sörensenová), 31. Voldbyová (Morupová)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora