Florbal - 14.12.2019 11:48

MS vo florbale žien: Slovensko - Nemecko 6:1. Zahráme si o konečné piate miesto!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Flickr.com

Po tesnej porážke vo štvrťfinále hrajú slovenské florbalové reprezentantky na šampionáte vo Švajčiarsku o konečné piate až ôsme miesto. Dnes mali po dni voľna na programe duel proti Nemecku, ktorý rozhodol o tom s kým si zajtra zmerajú sily v priamom súboji o konečné umiestnenie na turnaji.

S Nemeckom sa naposledy ženská florbalová reprezentácia stretla v októbri tohto roka v rámci medzištátneho stretnutia. V ňom sme uspeli po výsledku 5:4 a uspieť sa nám podarilo aj v predošlých dvoch vzájomných zápasoch. V roku 2017 sme Nemky najskôr v medzištátnom dueli porazili vysoko 13:4 a následne sme zvládli aj zápas na šampionáte v Bratislave po výsledku 7:3. Výhliadky pred dnešným zápasom tak boli pozitívne, veď naše súperky len včera večer dohrali svoj štvrťfinálový duel proti Švédsku, z ktorého si odniesli debakel 2:26. Na papieri tak všetko hralo v náš prospech.

V prvej tretine zápasu sa stalo niečo, čo naše reprezentantky na tomto šampionáte ešte nezažili. Nepadol gól a to na ani jednej strane. Pred druhou časťou hry tak bolo všetko naďalej otvorené. Hneď v úvode druhej tretiny však otvorila skóre Michaela Šponiarová, pre ktorú to bol už siedmy gól na šampionáte. To ale bol jediný presný zásah v tejto časti hry a tak po štyridsiatich minútach na ukazovateli skóre svietil netradičný florbalový výsledok. Práve Šponiarová bola aj pri ďalších dvoch góloch slovenskej reprezentácie. Druhý dala a na tretí prihrala. Ešte lepšie na tom bola Paulína Hudáková, ktorá v zápase zaznamenala dva góly a štyri asistencie a podieľala sa tak na všetkých presných zásahoch slovenského tímu. 

Posledný zápas na šampionáte odohráme zajtra a to o súboj o konečné piate miesto. Našim súperom bude úspešnejší z dvojice Lotyšsko - Poľsko. Stretnutie je na programe v nedeľu od 10:30.

Majstrovstvá sveta vo florbale žien, skupina o 5.-8. miesto

Slovensko - Nemecko 6:1 (0:0, 1:0, 5:1)
Góly: 21. Šponiarová (P. Hudáková), 48. Šponiarová (P. Hudáková), 53. P. Hudáková (Šponiarová), 57. Ferenčíková (P. Hudáková), 59. Ferenčíková (P. Hudáková), 60. P. Hudáková (Ferenčíková) - 55. Bepplerová-Altová

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora