Florbal - 15.12.2019 12:35

MS vo florbale žien: Slovensko - Poľsko 4:8. Končíme na šiestom mieste

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Flickr.com

Púť našich reprezentantiek vo florbale sa na Majstrovstvách sveta vo švajčiarskom Neuchateli dnes skončila. Posledný zápas odohrali Slovenky o konečné piate miesto na turnaji proti Poľsku, s ktorým posledné dva vzájomné zápasy vyhrali. Očakával sa však vyrovnaný duel.

Naše florbalistky pod vedením českého trénera Michala Jedličku odohrali pred dnešným duelom na šampionáte šesť zápasov. Ich bilancia bola vzácne vyrovnaná, keď trikrát vyhrali a rovnako tak trikrát aj prehrali. Víťazstvá si naše dievčatá pripísali postupne proti Lotyšsku, Dánsku a Nemecku, zatiaľčo podľahli len tímom, ktoré bojujú o medaily a to konkrétne Švédsku, Česku a Fínsku. Za svoje výkony sa tak rozhodne hanbiť nemusia, Slovensko reprezentovali so zdvihnutou hlavou a na dosah bol dokonca vytúžený postup do semifinále, ktorý unikol len o dva góly. V dnešnom dueli mohli naše reprezentantky vyrovnať historické maximum na ženskom šampionáte a to konečné piate miesto.

Do zápasu lepšie vstúpili naše súperky, ktoré sa presadili už v druhej minúte zásluhou Zuzanny Krzywakovej. Slovenské reprezentantky však ešte v prvej tretine dokázali na tento presný zásah odpovedať, keď poľskú brankárku prekonali Paulína Hudáková a Denisa Ferenčíková. V druhej časti hry sme opäť dokázali skórovať, keď sa po druhýkrát v zápase presadila Ferenčíková. Poľky však odpovedali troma presnými zásahmi a tak viedli po štyridsiatich minútach o jeden gól. Naše súperky vstúpili výborne aj do tretej tretiny. Presadili sa dvakrát a viedli už o tri góly. Následne sme to ešte skúsili aj hrou bez brankárky, no to dokázali Poľky využiť na siedmy gól v našej sieti. Kapitánka Klapitová síce ešte znížila na rozdiel troch gólov, no následnú hru bez brankárky opäť využili naše súperky, ktoré napokon zvíťazili 

Na šampionáte teda končíme na 6. mieste. Ide o druhý najlepší výsledok ženskej reprezentácie na florbalových Majstrovstvách sveta. Najlepší sme dosiahli pred dvoma rokmi v Bratislave, keď sme obsadili piate miesto. Pre Poľsko je piata priečka historickým maximom po doterajšom šiestom mieste z MS 2011, ktoré sa taktiež konali vo Švajčiarsku. Najbližší šampionát sa uskutoční v roku 2021 vo švédskej Uppsale.

Majstrovstvá sveta vo florbale žien, zápas o 5. miesto

Slovensko - Poľsko 4:8 (2:1, 1:3, 1:4)
Góly: 6. P. Hudáková (Šponiarová), 13. Ferenčíková (Ďuríková), 27. Ferenčíková (P. Hudáková), 55. Klapitová (K. Hudáková) - 2. Z. Krzywaková, 31. J. Krzywaková (tr. strieľanie), 31. Buczeková (Zagorská), 36. J. Szelzchenová (J. Krzywaková), 47. Z. Krzywaková (J. Krzywaková), 47. Timeková-Dziadkowiecová (Buczeková), 53. Buczeková, 58. Timeková-Dziadkowiecová

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora