Program
Florbal - 30.01.2020 16:22

Pobrežie Slonoviny si odbilo florbalovú premiéru. Inkasovalo 51 gólov

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Flickr IFF

Od dnešného dňa až do víkendu prebieha v Poprade európska kvalifikácia na florbalové Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v decembri vo Fínsku. V jednej zo skupín bojuje aj Pobrežie Slonoviny, ktoré nedostalo priamu miestenku na šampionát a geograficky najbližšia kvalifikácia sa hrá práve na Slovensku.

Nováčik na florbalovej mape pricestoval na premiérovú konfrontáciu s ostatnými krajinami v poriadne úzkom zložení. Počas úvodného duelu so Švajčiarskom mal k dispozícii len jedného náhradníka a aj to sa odzrkadlilo na konečnom výsledku. Celkové skóre 0:51 je síce nelichotivé, no treba dodať, že Švajčiari patria medzi florbalovú elitu a po Švédsku s Fínskom je vo svetovom rebríčku na treťom mieste. V skupine C, kde obe tieto reprezentácie pôsobia, hrajú aj Rusko a Belgicko. Pobrežie Slonoviny teda dostalo najťažšieho súpera na začiatok.

Zdroj: Flickr IFF

Skupina D so slovenskou účasťou obsahuje tiež tímy Nórska, Maďarska a Talianska. Naša reprezentácia odohrá úvodný zápas kvalifikácie dnes o 19:00 proti Maďarsku, no najdôležitejší by mal byť až sobotný zápas proti Nórsku. Medzitým nás čaká ešte zajtrajší duel s Talianskom.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora