Florbal - 28.03.2020 13:37

Florbal nebude plávať proti prúdu. Rovnako ukončil sezónu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/szfb

Prezídium Slovenského zväzu florbalu v piatok zasadalo vo veci rozhodnutia o budúcnosti zatiaľ pozastavenej sezóny 2019/20. Vzhľadom na to, že Krízový štáb SR predĺžil zákaz organizovania športových aj spoločenských udalostí do odvolania, kompetentní sa zhodli, že pokračovanie ročníka síliť nebudú. Predčasne uzavreté tak boli aj ligy, ktorých osud mal byť známy 17. apríla, čiže celoštátne súťaže, vrátane Hyundai Extraligy. Šampión medzi mužmi ani ženami vyhlásený nebude, zostupy a postupy medzi jednotlivými súťažami budú určené podľa poradia tímov po základnej časti. Baráže o záchranu/postup boli zrušené a tímy, ktoré mali byť ich súčasťou, budú pokračovať tam, kde absolvovali ostatný ročník.

"V súčasnej situácii, ktorá je veľmi neistá a nepredvídateľná, sme nemali inú možnosť, ako predčasne ukončiť súťaže. Nebolo by správne, keby sme po tak dlhej pauze opäť nastúpili do ligového kolotoča. Pravdepodobne by to ohrozilo aj prípravu na novú sezónu, a to sme určite nechceli. Veríme, že sa všetci pobijeme s touto chorobou a čo najskôr ju porazíme, aby sme sa v novej sezóne stretli všetci hlavne zdraví a s ešte väčším nadšením a nasadením," odôvodnil prezident SZFB Oto Divinský.

Poradie tímov na prvých priečkach bude mať svoj význam prakticky len pre medzinárodné klubové súťaže. Právo zahrať si na Euro Floorball Cupe dostane ženský MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto a mužský 1. FBC Florbal Trenčín. Kysučanky ovládli základnú časť s päťbodovým náskokom, keď počas 18 duelov našli premožiteľa len trikrát. Trenčania mali deväťbodový náskok, pričom vo svojom 22-zápasovom programe boli zdolaní len dvakrát.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora