Florbal - 06.06.2021 22:03

Florbalisti obnovili zápasový program po ôsmich mesiacoch

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Slovenské florbalové ligy boli v sezóne 2020/21 ukončené už po nekompletných piatich odohraných kolách. To bol v kalendári ešte len október a po ňom sa reštart nenaplánoval. Mužská aj ženská extraliga tak ostane bez svojho víťaza, no toho by mali nájsť aspoň juniori. Za účasti ôsmich klubov sa v súťažnom zápolení pokračuje a uplynulý víkend bol návratom do hál po ôsmich mesiacoch. Liga pôvodne pozostávala z dvanástich tímov, no časť z nich sa rozhodla v náročnom pocovidovom období nepokračovať. Patril medzi ne aj priebežný líder 1. FBC Trenčín, no v hre o prvenstvo ostali tradične silné výbery ako ATU Košice, Florko Košice, Tsunami Záhorská Bystrica či Grasshoppers Žilina.

Skôr odohrané vzájomné zápasy medzi osmičkou súperov ostali v tabuľke započítané a po "reštartovom víkende" tak majú kluby na konte štyri, päť alebo šesť odohraných zápasov. Stopercentná je zatiaľ dvojica košických celkov. Florko aj ATU po prestavaní kalendára zo štyroch zápasov vydolovali plný počet bodov a okupujú tak prvé dve priečky. Za zmienku rozhodne stojí 54 nastrieľaných gólov ATU, ktoré v každom doterajšom kole nasúkalo dvojciferný počet gólov. Mestské derby je naplánované na koniec júna. Po dlhej prestávke začali oba tímy doma proti rovnakej dvojici súperov, pričom s Modrou aj bratislavskou Záhorskou Bystricou si poradili.

Bilancia Tsunami Záhorská Bystrica po reštarte ukazovala tri výhry z troch zápasov, no tú si pošramotili spomenutými dvomi prehrami v Košiciach. V tabuľke napriek tomu držia tretiu priečku s náskokom jedného bodu pred Grasshoppers Žilina. Považania hrali počas víkendu len raz, keďže čelili svoje dvojičke z Piešťan, zdolali ju 12:4 a odpútali sa od nich na štvrtej priečke. Piešťany sú piate a spodnú polovicu tabuľky - respektíve osmičku statočných juniorov - dotvára ŠK Lido, FBK Púchov a BlueBerries Modra.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora