Program
Florbal - 13.06.2021 09:54

Štyri Slovenky skórovali, Vítkovice vyhrali drámu. Muži padli s Boleslavou

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Česká florbalová liga v sobotu napísala definitívnu bodku za sezónou 2020/21 a pozná šampióna v mužskej aj ženskej kategórii. Superfinále, hrané na jeden zápas, v popoludňajších hodinách ovládli ženy z Vítkovíc, na ktorých súpiske figuruje až päť slovenských reprezentantiek. Ostravský klub tak spečatil dokonalú sezónu, počas ktorej vyhral všetkých svojich 31 duelov. Vo finále sa však poriadne natrápil. Chodov, aj vďaka gólu ďalšej Slovenky Kristíny Belicovej, viedol 4:1, 5:3 aj 6:4. V mužskej lige to až taká dráma nebola, hoci bol k videniu rovnako obrat. Vítkovice viedli nad Mladou Boleslavou po dvoch tretinách 3:2, lenže súper vyhral záverečné dejstvo rozdielom štyrom gólov.

Ženský tím Vítkovíc šiel do zápasu v pozícii favorita, ale trestuhodne pokazil úvodnú tretinu a zapotil sa viac ako sa možno čakalo. Výborne hrajúca slovenská reprezentantka Kristína Belicová v úvode druhej tretiny poslala Chodov do trojgólového vedenia a hoci v ďalších minútach strelecky prehovorila Denisa Ferenčíková aj Alžbeta Ďuríková, pražský tím dokázal vždy po znížení opäť odskočiť na rozdiel dvoch gólov. V závere to Vítkovice skúšali bez brankárky a ďalšia Slovenka do partie, Michaela Šponiarová, 41 sekúnd pred koncom vyrovnala na 7:7. Víťazný gól strelili Vítkovice. Získali tak svoj piaty majstrovský titul, z toho tretí v rade.

Menej úspešní už boli muži Vítkovíc. Tí vstupovali do superfinále proti víťazovi dlhodobej časti a Mladá Boleslav vďaka výbornému záveru stretnutie vyhrala. V tomto zápase síce slovenskí florbalisti neskórovali, no aj bez ich príspevku vyhrávali Vítkovice po štyridsiatich minútach 3:2. Nasledovala tretina, ktorú si bude boleslavský tím ešte dlho pamätať. V 45. minúte vyrovnal, v 55. sa ujal vedenia a potom ešte dvakrát svoj triumf poistil. Záver duelu bol pritom poriadne emotívny a Ostravčania namietali voči viacerým kontroverzným situáciám, ktoré predchádzali inkasovanému gólu. Na výsledku to však nič nezmenilo. Mladá Boleslav vyhrala 6:3 a získala svoj druhý majstrovský titul. Prvý zárez je z roku 2018, rovnako po finále proti Vítkoviciam.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora