Program
Florbal - 17.06.2021 16:13

Čakala na správny čas. Najlepšiu florbalovú ligu si zahrá prvá Slovenka

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Florbalová sezóna v Českej republike sa skončila len počas minulého víkendu a bezprostredne po ženskom finále vyšla na svetlo sveta informácia o prestupe slovenskej reprezentantky Michaely Šponiarovej, ktorá patrila medzi kľúčové hráčky majstrovských Vítkovíc. Ako prvá Slovenka v histórii si zahrá švédsku SSL, najlepšiu súťaž sveta v tomto športe. Dohodla sa na ročnej spolupráci s Täby FC, šampiónom spred dvoch rokov, ktorý následne ovládol aj Champions Cup za účasti štyroch víťazov popredných európskych líg.

Účastníčka piatich ženských svetových šampionátov v ročníku 2020/21 získala svoj štvrtý český titul, pričom Vítkovice vyhrali všetkých svojich 31 sezónnych zápasov. Šponiarová počas nich nazbierala 69 kanadských bodov. "Nejaký ten prvotný kontakt tam bol už na jar, kedy som zvažovala ponuky aj z iných tímov. Bola som veľmi rada, že mi dopriali možnosť si všetko dobre premyslieť a rozhodnúť sa," hovorí pre zastupiteľskú agentúru FAP, ktorá právne zastupuje viacerých popredných česko-slovenských florbalistov.

Sezónu 2018/19 odchovankyňa Pruského odohrala vo fínskom SC Classic, z ktorého sa aj vinou koronavírusu na rok vrátila do známeho ostravského prostredia. "Pre mňa znamená florbal veľa, obetujem mu maximum času a vždy som si chcela SSL zahrať, vyskúšať si, aké to je trénovať, hrať tam a celkovo si aj vyskúšať život vo Švédsku," hovorí o výzve, ktorá ju čaká. Dodáva, že rozhodne nemá na očiach ružové okuliare, hodlá zo seba vydať maximum v zápasoch aj na tréningoch. Má totiž pred sebou florbal na najvyššej úrovni, ako sa kde hrá.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FAP Agency (@fapagency)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora