Program
Florbal - 24.08.2021 15:17

Štartujú florbalové MS juniorov. Ambíciou vylepšenie 6. miesta

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Medzinárodná florbalová federácia hodlá do konca kalendárneho roka uskutočniť štyri svetové šampionáty, preto je najvyšší čas začať prvým z nich. Od 25. augusta sa do akcie pustia národné výbery do devätnásť rokov a ten slovenský nebude chýbať. Pred dvomi rokmi v Halifaxe Slováci obsadili konečné šieste miesto. Tento rok sa bude hrať približne o šesťtisíc kilometrov bližšie k našim hraniciam a dejiskom bude české Brno. Napriek prísnym pandemickým opatreniam, dá sa očakávať lepšia atmosféra aj podpora našich fanúšikov.

Slováci, vedení trénerom Marekom Onderkom, sú súčasťou kvalitatívne silnejšej partie mužstiev a už v základnej skupine sa tak budú konfrontovať s tímami, ktoré naposledy obsadili prvé, tretie a piate miesto. Náš výber v kanadskom Halifaxe kotvil na šiestej priečke.

Prvým turnajovým súperom našej juniorskej reprezentácie budú florbalisti Lotyšska. Práve tí nás v rozhodujúcom súboji o piate miesto v Halifaxe zdolali 6:5 a odsunuli na šiestu priečku. Nasledovať bude duel s Českou republikou, úradujúcim majstrom sveta v tejto vekovej kategórii, a nakoniec si Slovensko zmeria sily s Fínmi.

V závislosti od umiestnenia, turnaj pre nás môže skončiť v sobotu dopoludnia alebo až nedeľnými bojmi o konečné umiestnenie. Pokiaľ by sa náš tím v základnej skupine umiestnil na prvom alebo druhom mieste, postupuje do semifinále. Tretie priečka ho posúva do posledného turnajového duelu - boj o konečné piate miesto proti tretiemu celku susednej skupiny B. Štvrté miesto v skupine bude znamenať boj o definitívnu šampionátovú pozíciu medzi 7. až 10. miestom, do ktorej už môžu prehovoriť aj tímy z kvalitatívne slabších skupín.

Program Slovenska v základnej skupine na MSJ 2021 v Brne:
streda 25.8. o 09:30: Slovensko'19 - Lotyšsko '19
štvrtok 26.8. o 18:30: Česká republika '19 - Slovensko'19
piatok 27.8. o 09:30: Fínsko'19 - Slovensko'19

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora