Program
Florbal - 01.09.2021 11:02

V rýchlom slede ďalšie florbalové MS. Hlásia sa juniorky

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Prvým septembrovým dňom štartuje ďalší šampionát v nabitom florbalovom kalendári. Do akcie sa dostanú hráčky do 19 rokov a miestom ich konfrontácií bude švédska Uppsala. Ide o deviate majstrovstvá sveta junioriek a vôbec prvý raz je ich dejiskom veľmoc tohto športu. Turnaj mal pôvodne využiť nový systém so šestnástimi celkami v štyroch skupinách, ako to poznáme na mužskej či ženskej úrovni. Covid však dianie dvakrát odložil, spôsobil neúčasť niekoľkých družstiev a pristúpilo sa k trochu improvizovanej verzii s deviatimi účastníkmi. Slovenky hrajú v B-skupine a postupne sa stretnú s domácim Švédskom, Českou republikou a Lotyšskom. V závislosti od konečného skupinového umiestnenia postúpia do semifinále alebo si zahrajú o konečné turnajové piate alebo siedme miesto.

Pred tromi rokmi vo Švajčiarsku to v podaní našich dievčat vôbec nebol vydarený šampionát. Obsadili posledné ôsme miesto a za normálnych okolností mali zostúpiť. Majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie sa však zreformovali, čo nášmu tímu celkom vyhovuje a má možnosť na napravenie dojmu. "Rok bez zápasu je úžasne dlhý čas. Boli sme nastavené na postup do A-divízie, no zmenilo sa to a nemáme čo stratiť. Určite by sme chceli príjemne prekvapiť. Do každého zápasu sa vložíme naplno a budeme hrať tak, aby sme si mohli povedať, že sme spravili svoje maximum," povedala smerom k ambíciám po kostrbatej covidovej sezóne 2020/21 kapitánka tímu Barbora Gáborová pre web SZFB.

Titul svetových šampióniek obhajujú Švédky, ktoré na švajčiarskej pôde zavŕšili zlatý hetrik. Vo finále vyhrali nad Fínskom 7:2, bronz brali české florbalistky, ktoré si vo svojom poslednom vystúpení poradili s poľským výberom. Celé podujatie bude možné sledovať prostredníctvom youtube streamu Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF). Naše reprezentantky do akcie vstupujú v stredu o 19:15 proti domácemu superfavoritovi. Následne si sily zmerajú vo štvrtok o 11:30 s Českou republikou a v piatok o 14:00 svoj skupinový program zatvoria proti Lotyšsku, v zrejme kľúčovom zápase MS.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora