Program
Florbal - 03.12.2021 10:41

Florbalové MS mužov po troch rokoch. Odklad vraj padol vhod

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Elita medzi mužskými florbalovými reprezentáciami sa zvykne konfrontovať každé dva roky. Covidové zmeny však neobišli ani tento šport a helsinský šampionát, štartujúci tento piatok, prichádza po trojročnej odmlke. Slováci sú momentálne deviatym tímom svetového poradia, no na severe Európy hľadia na vyššie méty. Že tam patria, by mali dokazovať od úvodných hracích dní a po prechode cez výkonnostne slabšiu základnú skupiny ich čaká "duel pravdy" s Nórskom alebo Nemeckom.

Pre trénera Radomíra Mrázka to bude prvý šampionát na lavičke slovenského národného tímu a dlhší čas na prípravu vníma pozitívne. "Skôr nám pomohlo, že sa majstrovstvá sveta odložili o rok. Tím máme totiž veľmi mladý, tak sme mali aspoň čas mladších hráčov začleniť do mužstva a natrénovať s nimi systémové prvky. Konfrontáciu s úplne najlepšími tímami sveta až tak nepotrebujeme, my potrebujeme najmä hrať zápasy s našou váhovou kategóriou a naučiť sa nad nimi vyhrávať. Pokrok je už viditeľný," povedal kouč na tlačovej konferencii pred MS.

Seniorský tím, ktorého súčasťou by vo Fínsku malo byť až deväť šampionátových nováčikov, má ambíciu dostať sa do elitnej osmičky svetového poradia a majstrovstvá - podobne ako ženské kolegyne - začínať vo výkonnostne silnejšej skupine A respektíve B. Že to nie je prestrelená ambícia, dokázalo už kvalifikačné víťazstvo nad Nórmi 5:1, triumf nad Nemcami na Polish Cupe a aj veľmi vyrovnaný zápas so Švajčiarskom. Šlo pritom o renkingovo šieste, piate a tretie najlepšie mužstvo sveta.

Program Slovenska na mužských florbalových MS 2021:
3. decembra: Slovensko - USA
4. decembra: Poľsko - Slovensko
5. decembra: Thajsko - Slovensko
7. decembra: osemfinále
8./9. decembra: štvrťfinále
10. decembra: semifinále
11. decembra: finále