Novinky - 26.10.2019 12:17

Piaty florbalový prenos obstarajú dievčatá z Kysúc a Oravy

Zdroj: huste.tv

Tento víkend nás v Hyundai Extralige čakajú hneď dva veľmi atraktívne šlágre. V sobotu sa stretne tretí a štvrtý celok minulej sezóny, v nedeľu prvý s druhým. Kysucké Nové Mesto a Tvrdošín, ako zdolaní semifinalisti spred roka, okupujú rovnaké pozície aj v aktuálnej tabuľke. Na papieri síce budú domácim tímom Kysučanky, ale dejiskom zápasu bude tvrdošínska športová hala.

Tá prešla nezištnou rekonštrukciou a menil sa napríklad aj povrch. Dievčatá z Oravy sa s ním spoznali už počas tréningov a aj v troch tohtosezónnych ligových vystúpeniach. Kysučanky budú jeho špecifiká spoznávať až počas hry. Zaujímavé je aj porovnanie vyťaženosti oboch tímov. Keďže Tvrdošín absolvoval počas úvodných dvoch víkendov už duel so svojou dvojičkou, Spišskou Novou Vsou, odohrané má len tri ligové duely. Kysucké Nové Mesto odohralo už osem súťažných zápasov, keďže okrem štyroch ligových absolvovalo počas októbra aj EuroFloorball Cup v Malackách.

Počas sezóny 2018/19 vyhralo Kysucké Nové Mesto oba vzájomné zápasy. V novembri uspelo doma výsledkom 6:5 a na konci základnej časti na Orave 9:5. Momentálna situácia je taká, že oba tieto celky našli doteraz jediného premožiteľa, Tvrdošínčanky však majú o odohraný zápas menej a aj preto zaostávajú za dnešným súperom trojbodovým rozdielom.

Tagy: florbal