Novinky - 05.03.2020 19:03

Kysučanky v novej pozícii, Hurikán prešiel rutinou

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/SZFB

Florbalistky Kysuckého Nového Mesta sa vo svojich prvých dvoch extraligových sezónach prehrýzli do play-off z ôsmeho respektíve siedmeho miesta a v prvom kole po nich siahol neskorší finalista. Od sezóny 2017/18 sú však už pravidelnou súčasťou hornej štvorky, štvrťfinále otvárajú na domácej pôde a tento rok to ešte vyšperkovali premiérovým umiestnením na prvej priečke. Na úvod vyraďovacej fázy si vybrali Hurikán Bratislava, ktorý bojoval až do záverečného mesiaca základnej časti o záchranu, no februárové duely s Partizánskym a Michalovcami zvládol a opäť potvrdil, že je tradičným účastníkom play-of.

"V podstate každý rok bojuje takmer rovnaká zostava tímov o posledné play-off pozície, takže je to skôr o pripravenosti každého družstva na tieto kľúčové zápasy. Tento rok, aj zásluhou zlepšených výsledkov hráčok Nitry, sme museli bojovať viac. Je to pre nás informácia aj do budúcnosti, že máme na čom pracovať," zhodnotila siedmu pozíciu najproduktívnejšia hráčka Hurikánu Adela Kľúčiková. Siedmu priečku bratislavský tím udržal o skóre pred Nitrou, hoci to na konci januára vôbec nevyzeralo ružovo. V štatistikách svietila séria šiestich prehier a nepríjemne sa blížila zóna zostupu. Rozhodujúce bitky však boli dotiahnuté do zdarného konca: "Aj keď sú tieto série prehier vždy nepríjemné, treba uznať, že družstvá, s ktorými sme prehrali, sú momentálne ďalej ako naše baby. Napriek tomu si myslím, že to neboli zápasy, v ktorých by sme totálne vybuchli, čo je pozitívum. Zápas s Partizánskym nás znovu naštartoval a dodal nám trocha viac pokoja a v podstate istotu play-off. S Michalovcami sme to chceli potvrdiť a zaistiť si to siedme miesto, čo sa nakoniec aj so šťastím podarilo."

Absolútny záver dlhodobej časti pripravil radosť aj na Kysuciach. Výhra v Partizánskom v poslednom kole znamenala, že družstvo nazbieralo identický počet bodov, ako minulý rok, no tento raz stačil na prvú priečku. "Myslím si, že základnú časť môžeme zhodnotiť ako celkom úspešnú, až na pár zranení, ktoré nás zasiahli. Každý jeden zápas sme sa snažili ísť na sto percent, hoci možno nie všetky výsledky tomu nasvedčujú. Ale sme spokojní," povedala k pätnástim víťazstvám v 18 kolách kapitánka Ema Škvrndová. Líder tak dostal luxus v podobe prvého výberu štvrťfinálového súpera. "Všetci sa z toho tešíme. Mali sme aj kus šťastia, čo pri športe človek potrebuje. Proti Hurikánu už máme odohratých niekoľko zápasov, takže tréneri vedia, na aký štýl hry nás pripraviť na tréningoch," hovorí jedna z najskúsenejších členiek kádra pred štvrťfinále proti Bratislavčankám. Tie dokázala Kyusca zdolať, podobne ako Nitru, v oboch vzájomných zápasoch, no o čosi vyšším rozdielom.

Zdroj: Facebook/Hyundai Extraliga

Viaceré hráčky Kysuckého Nového Mesta absolvujú popri ligových dueloch aj reprezentačné zrazy žien či junioriek, v októbri hrali na medzinárodnom EuroFloorball Cupe, zahrali si na decembrových MS či februárovom Polish Cupe a už teraz tak majú absolvovaných 39 súťažných zápasov v aktuálnej sezóne. "Určite to pociťujeme - niektoré viac, niektoré menej. Preto je dôležitá regenerácia, na ktorej si u nás v klube dávame záležať," pochválila Škvrndová. Úlohu favorita bude v tejto sérii plniť Kysucké Nové Mesto, ale Hurikán reagoval na túto voľbu spokojne a hodlá klásť intenzívny odpor. "Paradoxne si myslím, že výhodou môže byť ich menšia hala, v ktorej hrávajú. Určite zodpovedná obrana a premieňanie našich šancí môžu byť kľúčom k úspechu. Uvidíme, ako to celé dopadne," skonštatovala Kľúčiková.

Najproduktívnejšie hráčky MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto:
1. Laura Chúpeková 34+17
2. Linda Pudišová 20+26
3. Klára Hlávková 21+9
4. Alexandra Faktorová 15+9
5. Kristína Mlíchová 10+8
. Ema Škvrndová 10+8
Najproduktívnejšie hráčky VŠK PdF UK Hurikán Bratislava:
1. Adela Kľúčiková 11+10
2. Gabriela Stoklasová 14+5
3. Andrea Vaseková 7+7
4. Gabriela Liptáková 5+7
5. Stanislava Letašiová 4+8

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora