Program
Florbal - 22.03.2019 19:34

Michaela Krivulčíková: je to možno posledná sezóna na úspech

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Facebook

Tvrdošínske florbalistky sa po väčšinu základnej časti ženskej Extraligy držali v menej nápadnom strede tabuľky. Po štvrťfinále play-off ich však možno označiť za čierneho koňa tohto ročníka. Séria s Nemšovou sľubovala vyrovnanú bitku štvrtého s piatym, pričom Nemšovčanky mali na konte o deväť bodov viac a v čerstvej pamäti minuloročné štvrťfinále, ktoré v ich prospech rozhodol až záverečný piaty zápas. Hráčky z Oravy však tento raz domov viezli vedenie 2:0 v sérii a všetko mali vo svojich rukách. Prvý mečbal v domácom prostredí ešte nevyužili, no ten nasledujúci už áno a z postupu sa tešili pomerom 3:1 na zápasy.

Medzi hviezdy tejto konfrontácie prvého kola play-off sa bez pochýb zaradila brankárka Veronika Stredanská a útočníčka Michaela Krivulčíková. Prvá menovaná za štyri zápasy inkasovala v súčte len 11krát, ofenzívna ťahúnka bola s jedenástimi bodmi najproduktívnejšou hráčkou celého štvrťfinále. "My sme ich dostali do play-off už minulý rok a mali sme im čo vracať. Hrali sme vtedy až piaty zápas, ktorý skončil pre nás veľmi nešťastným výsledkom. Dievčatá pripravili videá, ktorými nás ešte viac vyhecovali na to, aby sme ich dali dole," povedala skúsená Krivulčíková na margo série s Nemšovou.

Rodáčka z Dolného Kubína bola ústrednou postavou hneď v úvodnom zápase. Podieľala sa na siedmich z deviatich gólov FBK, z toho štyri sama strelila. "Hovorila som si po zápase, že v najlepšom asi treba prestať a že by som už mohla hokejku zavesiť na klinec. Zmenila som hokejku, môže to byť aj v tom," spokojne hovorí o svojej produktivite, ale jedným dychom dodáva, že tvrdošínska sila je rozdelená do viacerých formácií: "Päťky sme zložili tak, že ako najstaršia hráčka som pomáhala mladším, sily boli rozložené a ukázalo sa to ako dobrý krok," Veľkú poklonu si pritom zaslúžili aj zadné rady. Nemšovčanky mali po základnej časti priemer 9,7 streleného gólu na zápas. V druhom zápase série ostali na jedinom strelenom góle a v záverečnom štvrtom dokonca vyšli strelecky naprázdno. V ďalších fázach vyraďovacej fázy to bude mať Tvrdošín ešte náročnejšie. Ambície sú preto prezrádzané pomerne opatrne: "Aj ak by sme cez Pruské prešli, čaká nás ešte Sabinov alebo Kysucké Nové Mesto, z ktorých sme zdolali iba Sabinovčanky, aj to doma," Viaceré členky kádra sa pritom pohrávajú s myšlienkami na koniec florbalového pôsobenia: "Chceli by sme si zopakovať nejaký úspech. Čo sa týka Tvrdošína, je to možno posledná sezóna, pretože viaceré staršie hráčky skončia a stáť to ostane na mladých hráčkach,"

FBK Tvrdošín, brankárka V. Stredanská a M. Krivulčíková
Zdroj: Jozef Lepáček

Semifinálovým súperom Tvrdošína bude víťaz základnej časti a šampión z ostatných dvoch sezón, ŠK 98 Pruské. "Odišiel im elitný útok, ale stále sú veľmi silné. Pred sezónou nehlásili nejaké veľké ambície, no majú veľmi vyrovnaný tím, pokiaľ ide o kvalitu všetkých formácii. Myslím si, že to bude podobný boj ako proti Nemšovej," predpovedá Krivulčíková. Počas série budú zrejme rezonovať aj haly. "Domácim" prostredím Pruského nebude Dubnica, ale Športové centrum M-šport v Trenčíne. Oravčanky sa stále len zoznamujú s domovským stánkom v Mútnom. "Vedeli sme o tom, že podmienky v Tvrdošíne neboli vyhovujúce, najmä pokiaľ ide o staré parkety, ale poznali sme to tam a boli sme tam zvyknuté. V Mútnom nemáme prakticky odohrané ešte nič a aj fanúšikovia musia za nami vycestovať," zhodnotila bývalá hráčka Žiliny či Hurikánu. Napriek tomu budú obe strany veriť, že ich fanúšikovia podporiť prídu, rovnako ako počas základnej časti.

Michaelu Krivulčíkovú ste v minulosti mohli niekoľkokrát vidieť aj v priamych prenosoch na Husté TV. V ročníku 2014/15 pomohla klubu z Oravy získať majstrovský titul vo finálových bojoch proti Slávii Nitra a toto leto vo farbách FRAM Ladies Teamu triumfovala na Slovak Floorball Cupe 2K18. Sama pritom bola základným stavebným kameňom tohto turnajového celku: "Prvý vznikol mužský tím, zložený z východného Slovenska, prevažne zo súčasných alebo bývalých hráčov ATU. Eduard Szabo potom oslovil mňa a Luciu Jelínkovú, či by sme vedeli spolu niečo vytvoriť a prvý turnaj sme absolvovali na Slovak Floorball Cupe," Že sa podarí v konkurencii českých extraligových družstiev vyjsť až na najvyšší stupienok, ani sama nečakala. "My sme to brali o čosi uvoľnenejšie a 'turnajovo' so všetkým, čo k tomu patrí," usmieva sa a dodáva: "Češky k tomu pristupovali ako k vrcholu prípravy. Boli sme preto uvoľnenejšie a nemali sme čo stratiť," Finálová bitka s Vítkovicami (s víťazstvom 5:4) patrila medzi najlepšie zápasy na turnaji. Tím s viacerými bývalými aj súčasnými reprezentantkami sa pritom populárneho letného turnaja zúčastní aj tento rok. "Je to taký návrat k Slovak Open, ktorý prebiehal v inom termíne – skôr posezónny turnaj – ale je skvelé, že sa také niečo vrátilo. Prebrali to chlapi, ktorí majú vo florbale už niečo za sebou, obehli niekoľko turnajov a robia to dobre," dodáva na záver rozhovoru už 33-bodová hráčka z aktuálnej extraligovej sezóny.

Program semifinále play-off ženskej Extraligy:
sobota 23.3. o 12:00: ŠK 98 Pruské - FBK Tvrdošín
sobota 23.3. o 18:00: MKŠS FBK Kys. Nové Mesto - FBC Predator Sabinov
nedeľa 24.3. o 13:00: ŠK 98 Pruské - FBK Tvrdošín
nedeľa 24.3. o 10:00: MKŠS FBK Kys. Nové Mesto - FBC Predator Sabinov
sobota 30.3.: FBC Predator Sabinov - MKŠS FBK Kys. Nové Mesto
sobota 30.3.: FBK Tvrdošín - ŠK 98 Pruské
* hrá sa na tri víťazné zápasy

Zdroj fotografií: Jozef Lepáček

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora