Novinky - 24.02.2020 12:53

Známe sú štvrťfinálové dvojice Hyundai Extraligy

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/SZFB

Prvá sezóna vynovenej ženskej florbalovej extraligy sa chýli do svojej záverečnej, no najdôležitejšej časti. Hneď dvojica družstiev elitnú ženskú spoločnosť opustila a zvyšných osem sa pobije v play-off. Bezprostredne po záverečnom dvadsiatom kole prebiehal aj telefonický výber súperov pre prvé vyraďovacie kolo.

Na rozdiel od hokeja, vo florbale nie sú štvrťfinálové dvojice automaticky určené tabuľkovým postavením. Prvý raz v histórii súťaže aj klubu sa z prvenstva teší Kysucké Nové Mesto. To malo rovnakú bilanciu 15 víťazstiev a 3 prehry, ako minulý rok. Vtedy však o skóre zaostalo za Pruským. Za svojho súpera si zvolilo Hurikán Bratislava. Ten sa síce víťazstvom v poslednom kole dostal na siedmu priečku pred Nitru, avšak príliš platné mu to nebolo. "Petra Gešová, ako bývalá hráčka Hurikánu, rozhodla, že nechce cestovať do Nitry, ale radšej by štvrťfinále odohrala v Bratislave," odľahčene vysvetlil voľbu súpera tréner Michal Vlček.

Vzájomné zápasy v základnej časti: Hurikán - Kys. Nové Mesto 3:8, Kys. Nové Mesto - Hurikán 9:2

Slávia Nitra sa stala druhou voľbou a siahlo po nej ŠK 98 Pruské, strieborný tím minulej sezóny a zároveň druhý celok aktuálnej základnej časti. Okrem Nitry mali Prúšťanky na výber aj Spišskú Novú Ves či Tvrdošín, avšak s obomi súpermi prehrali oba vzájomné duely. "Očakávali sme takýto výber. Play-off je nová súťaž, v ktorej sa ide od začiatku. My nastúpime s odhodlaním súpera potrápiť, poraziť a postúpiť do semifinále. Verím mojím dievčatám, že na to majú," uviedol v reakcii na výber Radko Čurný, vedúci nitrianskeho družstva.

Vzájomné zápasy v základnej časti: Pruské - Nitra 10:4, Nitra - Pruské 2:7

Stále na výber, ale ťažké rozhodnutie mal pred sebou FBC Predator Sabinov. Spomedzi dvoch mimoriadne nepríjemných súperov volil FBK Tvrdošín. Dôvodom boli víťazstvá 6:4 a 11:2 zo základnej časti, čo si dobre uvedomuje aj oravský kouč Milan Burdeľ: "Sabinovský štýl hry nám veľmi nepasuje, ale pevne verím, že zopakujeme výkon z posledného zápasu základnej časti a z minulého roka. Preto to proti nám nebudú mať jednoduché."

Vzájomné zápasy v základnej časti: Tvrdošín - Sabinov 4:6, Sabinov - Tvrdošín 11:2

Posledná dvojica dostala už len telefonicky oznámené, že dôjde na konfrontáciu štvrtého so šiestym. "Dlhé roky máme s týmto klubom dobré vzťahy, pomáhali sme im so zrodom florbalu v meste a tešíme sa, že si s nimi môžeme zmerať sily," potešil sa tréner NTS-FK ZŠ Nemšová Peter Tydlačka. Spišiačky si boli dobre vedomé, že výbornými výsledkami v druhej polovici sezóny nazbierali u súperov veľa rešpektu a počítali s tým, že ostanú ako posledný nevybraný súper.

Vzájomné zápasy v základnej časti: Sp. Nová Ves - Nemšová 4:7, Nemšová - Sp. Nová Ves 7:8

Vyraďovacia fáza Hyundai Extraligy začína cez víkend 7.-8. marca 2020. Už v dohľadnej dobe vás budeme informovať aj o priamych prenosoch, ktoré si z tejto časti ročníka pripravíme.

Zoznam štvrťfinálových dvojíc play-off 2020 Hyundai Extraligy:
MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto (1.) - VŠK PdF UK Hurikán Bratislava (7.)
ŠK 98 Pruské (2.) - ŠK Slávia SPU DFA Nitra (8.)
FBC Predator Sabinov (3.) - FBK Tvrdošín (5.)
NTS FK-ZŠ Nemšová (4.) - FBK Kométa Spišská Nová Ves (6.)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora