Novinky - 03.11.2019 11:07

Ich prvý televízny zápas sezóny a hneď derby!

Zdroj: huste.tv

Derby je vždy zápasom so špecifickou atmosférou a inak tomu nebude ani v našom nedeľnom florbalovom priamom prenose. Po minuloročnom vypadnutí Prešova sa síce počet východoslovenských účastníkov Hyundai Extraligy preriedil, ale v hre sú okrem obhajkýň titulu zo Sabinova stále aj ďalšie dva celky. Práve tie sa ukážu v priamom prenose vynovenej ligy premiérovo, hoci Michalovčanky ste u nás už raz mali možnosť vidieť. Počas minulého ročníka v našom prenose vyhrali v Nitre. Proti nim bude tento raz stáť domáca Kométa Spišská Nová Ves, majster Slovenska zo sezóny 2016/17. Tá, podobne ako Eastern Wings, nemá ideálny vstup do tohto ročníka a práve vzájomný zápas dvoch tabuľkových susedov bude mimoriadne dôležitý a má potenciál na to, aby jednu alebo druhú stranu nakopol.

Michalovce sa v minulom dvojkole dočkali svojho prvého víťazstva v aktuálnej sezóne, keď si vo vypätom stretnutí poradili so Sláviou Nitra 4:3. Jeden víťazný zápas už stihli zaznamenať aj Spišiačky, ale vysoký triumf 11:1 nad Hurikánom im bol pre neporiadok v zostave dodatočnou kontumáciou odobraný. Ako však avizujú, zdravo ich to nasrdilo a počas novembra majú pred sebou minimálne dva súboje, v ktorých chcú ísť veľmi dravo po bodoch. Proti Michalovciam to rozhodne nebude jednoduché, obzvlášť bezprostredne potom, ako pocítili chuť víťazstva. S jedlom rastie chuť a na Spiši budú chcieť ísť po ďalšie.

Veľkou devízou Spišskej Novej Vsi je to, že si pre potreby televízneho zápasu dokázali zabezpečiť svoju domácu halu a neboli nútené vysťahovať sa do "prajnejších" podmienok pre vysielanie. Zaujímavý je aj brankársky post, keďže na oboch stranách evidujeme mladé talentované gólmanky, ktoré si dokázali svojimi výkonmi už získať patričnú pozornosť. Spišská Nová Ves sa spolieha na Ninu Vartovníkovú a Timeu Kožárovú, Michalovčanky ťahá Diana Baňačkai. Všetky sa narodili v aktuálnom miléniu.

Tagy: TOP huste.tv