Novinky - 07.02.2020 19:57

Michalovce o zachovanie nádejí. Doma privítajú Kométu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Ženská florbalová Extraliga má pred sebou záverečné štyri kolá a my sme si pripravili víkend hneď s dvomi priamymi prenosmi. V nich sa zameriame na vyhrotené boje v spodnej polovici tabuľky. Zúženie ligy z desiatich na osem družstiev vnieslo do týchto zón viac nervozity a napätia. Koniec dlhodobej časti sezóny bude preto aj súbojom psychiky o to, kto sa lepšie dokáže popasovať so svojou pozíciou. Sobotu nám spestrí východniarske derby, ktoré sme vám už raz v tejto sezóne ponúkli. Spišskonovoveská Kométa vtedy ukoristila v domácom prostredí plný bodový zisk a Michalovce sa teraz budú snažiť o to isté. Víťazstvo by udržalo ich nádeje v boji o záchranu.

Spišiačky mali veľmi zlý vstup do sezóny a po úvodných deviatich kolách mali na konte len tri body, ukoristené práve na Michalovčankách. Potom však prišlo neuveriteľné zlepšenie formy a v priebehu dvoch víkendov Kométa späťnásobila svoje bodové konto. To ju prirodzene vyšvihlo do oveľa pokojnejších tabuľkových vôd a z aktuálnej šiestej pozície s prehľadom kontroluje pozíciu pod sebou. Prípad michalovských Eastern Wings bol iný. Na konci októbra pokorili Nitru a o mesiac neskôr v našom priamom prenose aj Partizánske. Zdalo sa, že svoju situáciu získali pod kontrolu. Lenže tabuľkový konkurent sa rozbehol, porazil východniarky v dôležitom vzájomnom zápase a to znamenalo pád na poslednú priečku s päťbodovým mankom na záchranu.

Prvé meranie síl týchto súperov prinieslo jedenásť gólov, dvojciferným počtom skončili aj dve minulosezónne konfrontácie a mladé brankárky na jednej aj druhej strane sa s veľkou pravdepodobnosťou zapotia aj tento raz. Zo strany Spišskej Novej Vsi číha tradične najväčšie nebezpečenstvo od Kláry Grossovej a Sáry Adamcovej. Ide o dve najproduktívnejšie hráčky a zároveň najlepšie strelkyne tímu, pričom Grossová kraľuje streleckým štatistikám celej súťaže. Dvojciferný počet kanadských bodov má na konte aj Sára Hanuščinová a Barbora Kocúrová. Michalovce mali tento rok problémy aj so zraneniami. Máloktorá z opôr sa môže popýšiť plným počtom odohraných zápasov, no priemer vyše bod na zápas drží hneď štvorica hráčok - Patrícia Mária Dzurinová, Michaela Vršková, Sylvia Maťašová a Nikoleta Randová.

Stretnutie EASTERN WINGS MICHALOVCE - FBK KOMÉTA SPIŠSKÁ NOVÁ VES vám ponúkneme v našom priamom prenose. Hlásiť sa budeme krátko pred 15:30 so spolukomentátorkou Viktóriou Trepáčovou z radov Spišskej Novej Vsi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora