Novinky - 08.02.2020 18:41

Spišiačky nám pripravili gólovo najbohatší prenos sezóny

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/SZFB

Kým v mužskej florbalovej Extralige započal AS Trenčín minuloročný útok na titul z ôsmej priečky po základnej časti, medzi ženami je to málo pravdepodobná predstava. Vďaka Kométe Spišská Nová Ves to však nemusí byť úplne nereálne. Pred koncom základnej časti ide o jedno z družstiev v najlepšej forme a pozíciu papierového favorita potvrdilo aj v Michalovciach. Víťazstvo 20:3 ešte neznamená pre domáce Eastern Wings definitívne vypadnutie, ale záchrana by už bola malým florbalovým zázrarom.

17. kolo, sobota 08.02.2020, 15:30
Eastern Wings Michalovce
Eastern Wings Michalovce
3:20
Fbk Kométa Spišská Nová Ves
Fbk Kométa Spišská Nová Ves
Góly: 3 Maťašová - 7 K.Grossová, 5 Hanuščinová, 2 Jančárová, 2 Cmorejová, Adamcová, Koščová, Smotrilová, Bajtošová

Eastern Wings Michalovce:

Fedorišinová - A. Gombitová, Maťašová, Puchírová, Makeľová, Dzurinová, Randová, Zummerová, Huňadyová, Chabová, Sotáková, Petrová, Vršková (C)

Fbk Kométa Spišská Nová Ves:

Vartovníková, Kožárová - Cmorejová, Smotrilová, Kocúrová (C), Slivenská, Becková, K.Grossová, Bajtošová, Hanuščinová, Koščová, Adamcová, Jančárová

Spišská Nová Ves vyhrala na Zemplíne prvú tretinu štvorgólovým rozdielom, čo ešte v tomto športe nie je záruka plného bodového zisku. Namiesto michalovskej mobilizácie však prostredná časť priniesla rapídne zvýšenie tempa aj náskoku hostiek. Prvý domáci gól padol až v 49. minúte, a to po dvanástich inkasovaných. "Začiatok bol z našej strany veľmi chaotický. V druhej tretine sme sa našťastie dostali do zápasu a začali sme strieľať góly. Som rada, že sme si zahrali v tejto zostave a to dokonca aj víťazne," hodnotila pre Facebook Hyundai Extraligy sedemgólová strelkyňa Klára Grossová.

Michalovce prehrali trinásty raz v prebiehajúcej sezóne a naďalej im patrí posledné miesto súťaže. "Zápas sa, žiaľ, nevyvíjal v náš prospech, súper dominoval na loptičke a nám sa podarilo zamiešať karty až v tretej tretine," zhrnul pre rovnaký kanál tréner Gerhard Puchír. Jeho zverenkyne majú do konca základnej časti naplánované ešte tri zápasy - proti Tvrdošínu, Nemšovej a Hurikánu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora