Novinky - 26.05.2020 10:04

23 gólov v jednom zápase, doteraz len v troch športoch

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Počas dlhoročného fungovania našej internetovej televízie si cestu na vaše displeje či monitory našlo množstvo športov. Vďaka tomu sme ponúkli nespočetné množstvo získaných bodov či strelených gólov. V roku 2012 sme sa s vami naposledy tešili z vodnopólových akcií a v novembri 2018 ste u nás naposledy mohli sledovať prenos z hádzanej. Zdalo sa, že o vyše dvadsaťgólové predstavenia sme tak na nejaký čas prišli, no potom si k nám cestu našiel florbal.

Februárové stretnutie medzi Kométou Spišská Nová Ves a Eastern Wings Michalovce sa stalo s výrazným náskokom naším gólovo najbohatším prenosom sezóny 2019/20 a dodať možno, že od hádzanárských čias sme takú porciu gólov nesledovali. Spišiačky sú majsterkami Slovenska spred troch rokov, ale začiatok aktuálnej sezóny nemali ideálny. Prvého víťazstva sa dočkali až v ôsmom kole a to je moment, ktorý dokáže nakopnúť. Kométa svoju formu vystupňovala do podoby, že s ňou bolo treba počítať aj v play-off a najvýraznejšie si to odniesli Michalovčanky.

Stretnutie v michalovskej Mestskej športovej hale skončilo výsledkom 3:20, pričom po štvorgólovej a sedemgólovej tretine si hostky nechali to najlepšie na tretie dejstvo. Hetrik Michalovčanky Sylvie Maťašovej ostal v obrovskom tieni, ktorý najvýraznejšie vytvorila sedemgólová Klára Grossová s päťgólovou Sárou Hanuščinovou. Okrem nich sa do streleckej listiny zapísalo ďalších šesť florbalistiek. Napriek všetkému, nešlo o najväčší debakel sezóny v Hyundai Extralige. Michalovce utŕžili "dvadsiatku" až štyrikrát a v novembri doma podľahli Nemšovej 3:24. Po poslednom mieste sa Eastern Wings minimálne na rok z najvyššej súťaže porúčali.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora