Novinky - 22.09.2019 08:13

Najväčšie ženské florbalové derby a Huste.tv bude pri ňom

Zdroj: huste.tv

Ženská florbalová Hyundai Extraliga dostane počas svojho prvého víkendu šancu v našom priamom prenose hneď dvomi zápasmi. Deň po konfrontácii nováčika s majstrom sa budeme venovať veľkému derby zápasu medzi Nemšovou a Pruským. O extra motiváciu budú mať aktérky bez pochýb postarané. Hoci sa toto stretnutie odohrá v Partizánskom, ich súčasné domovské stánky sú od seba vzdialené, čo by človek kameňom dohodil a nasadenie možno zvýši aj samotná prítomnosť kamier. Tí, ktorí regionálne vášne z trenčianskeho kraja až tak neprežívajú, ocenia, že ide o dva najofenzívnejšie tímy minulej sezóny. Počas základnej časti sa Pruské prezentovalo 182 gólmi v osemnástich dueloch, Nemšová ich nasúkala len o osem menej.

Zároveň ide o dva celky, ktoré sa pravidelne v celkovom umiestnení radia na tých najvyšších extraligových pozíciách. Prúšťanky si trikrát po sebe zahrali vo finále, kým Nemšovčanky za ten čas zaknihovali dve bronzové umiestnenia. Nemšová síce bude domácim tímom len na papieri, no jej hráčky veria, že fanúšikovia budú ochotní cestu absolvovať spoločne s nimi, a to v hojnom počte.

"Určite je cítiť inú náladu pred vzájomnými zápasmi s Pruským ako s inými súpermi. Zápasy s Pruským po domácky nazývame 'Považské El Clásico' a na tieto zápasy sa vždy tešíme, lebo je tam cítiť obrovskú rivalitu," hlási kapitánka Kristína Haljaková s vedomím, že pred rokom so spoluhráčkami na rivalovi získali v dvoch dueloch až štyri body. Dominancia v ostatnom vzájomnom zápase však bude podľa Veroniky Dobrodejovej, kapitánky Pruského, pre ne na škodu veci: "Viedli sme 2:0, ale v priebehu pár minút sme v tretej tretine dostali šesť gólov a bolo. Pred týmto zápasom nás to však bude motivovať, nič im nedarujeme a dúfam, že sú pripravené,"

Aj staršia zo sestier Dobrodejových verí, že fanúšikovia ŠK 98 nenechajú tím v Partizánskom v štichu. Veď práve atmosféra dotvára na derby to najpodstatnejšie. "Akonáhle príde považské derby, tak ide para z uší a svoje urobia aj fanúšikovia, ktorí atmosféru vybičujú a spravia zápas ešte drsnejším," hlási. O tom, kto zachytí úvod sezóny lepšie, má Nemšovčanka Haljaková jasno: "Tento rok sme na každý zápas naozaj pripravené a  je super, že náročný zápas s  Pruským absolvujeme hneď na začiatku."