Novinky - 09.02.2020 09:48

Nemšová s prinavráteným sebavedomím zabojuje v Partizánskom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Florbalistky Nemšovej sú v intenzívnom boji o čo najlepšie pozície pre vyraďovaciu fázu a možnosť vyberať si súpera do play-off medzi prvými. Na šnúru nepresvedčivých výkonov necháva tím Petra Tydlačku zabudnúť a forma sa stupňuje s výborným načasovaním. Partizánskemu, naopak, vyprchal nováčikovský elán z úvodu sezóny a prehry s Michalovcami, Nitrou a Hurikánom ho zosunuli do zóny zostupu.

Dejiskom prvého vzájomného zápasu bola nemšovská športová hala a najmä vďaka suverénnej osemgólovej druhej tretine domáce vyhrali 14:4. Hoci ako hosťujúci tím, no pozíciu favorita budú hráčky Nemšovej plniť aj tento raz. Po sobotnom vyrovnanom súboji s Kysuckým Novým Mestom si rozhodne veria, kým FBK Harvard včera podľahol Hurikánu. Šlo už o jedenásty prehraný zápas v rade a priestoru na nápravu už veľa nebude.

Špecifické stretnutie to bude pre Patríciu Štefánkovú, ktorá ligový ročník začínala v radoch Partizánskeho, no zraneniami oklieštené Nemšovčanky ju presvedčili, aby sa vrátila. Spomedzi stabilných opôr tohto tímu možno vypichnúť Teréziu Zajacovú so 42 kanadskými bodmi, Kristínu Haljakovú s 27 a nad dvadsaťbodovou métou je aj Adriána Bahnová. Ďalšie dve mimoriadne produktívne hráčky, Veronika Izraelová a Denisa Papierniková, pre zranenie chýbajú. Partizánske ťahá najmä Nikol Drábeková, ktorá má na konte 37 bodov. Druhá v internej tabuľke produktivity je Michaela Styková a vo výbornej forme sa po dlhej maródke do akcie vrátila aj Tamara Dobošová, ktorá v štyroch zápasoch nahrala bilanciu 2+5.

Zápas FBK HARVARD PARTIZÁNSKE - NTS-FK ZŠ NEMŠOVÁ v našom priamom prenose začína od 15:00. Hlásiť sa budeme tesne pred úvodným buly a v pozícii spolukomentátora sa predstaví florbalový redaktor Samuel Prekop.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora