Novinky - 05.03.2020 23:08

Nemšová - Kométa: kto bude čiernym koňom play-off?

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/SZFB

Už pred začiatkom sezóny boli považované za najväčšie ašpirantky na ženský florbalový majstrovský titul medailistky spred roka. Isté však je, že minimálne zloženie semifinalistov bude oproti sezóne 2018/19 odlišné. Postará sa o to staronový semifinalista, ktorý bude z Nemšovej alebo zo Spišskej Novej Vsi. Nemšovčanky obsadili v základnej časti štvrté miesto a pri telefonickom výbere súperov museli čakať na to, kto im ostane. Schyľovalo sa k tretiemu štvrťfinále po sebe proti Tvrdošínu, avšak Sabinov siahol radšej po piatych Oravčankách ako tretej Kométe, čím vznikla nečakaná a zaujímavá dvojica pre prvé kolo.

Nemšová doslova do posledných sezónnych minút bojovala o tretie miesto. Sabinov v poslednom kole potrebovala zdolať za tri body, no po šesťdesiatich minútach platila remíza 7:7. Kapitánka Kristína Haljaková z toho však tragédiu nerobí: "Umiestnenie sme si, priznávam, predstavovali lepšie, ale aj napriek tomu, že sme skončili štvrté po základnej časti, ja som s našimi výkonmi veľmi spokojná a hodnotím to pozitívne. Z našej strany sme odohrali veľa výborných a kvalitných zápasov. Prehrávali sme poväčšine len o jeden gól, napriek mnohým situáciám, vzostupom a pádom, sme hrali dobre, nevzdávali sme sa a boli sme schopné byť vyrovnaným súperom každému tímu v Hyundai extralige." Do play-off môže tento tím nakopnúť aj promo akcia Šuhajíkov pri panvici, ktorých návštevu vybojovali facebookovou súťažou v októbri. "Event, ktorý sa u  nás v sobotu uskutoční, sme dokázali vyhrať spoločnými silami, čo nás ako kolektív ešte viac spojilo. I  keď je ohľadne toho veľa práce a vybavovačiek, veríme, že to všetko dobre dopadne, dodá nám to silu aj odhodlanie a ľudia prídu v čo najväčšom počte, budú spokojní a my už sa spoločne s nimi na to veľmi tešíme," hlási druhá najproduktívnejšia hráčka tímu.

Spišskonovoveská Kométa mala po úvodných siedmich kolách na konte 0 bodov, lenže potom rapídne pridala, zaknihovala viaceré veľmi cenné skalpy a vo vyraďovacej časti rozhodne nebude bez šance. "Myslím, že druhá polovica základnej časti nám vyšla nad očakávania. Ako tím sme sa zohrali, pomohol nám taktiež aj tréner, každá hráčka išla naplno a to, že sme sa v posledných kolách už zo šiestej priečky nemohli pohnúť, nám nezväzovalo ruky a do každého zápasu sme vstupovali s chladnou hlavou," zhrnula Klára Grossová, ktorá sa s bilanciou 44+13 stala najlepšou strelkyňou aj najproduktívnejšou hráčkou základnej časti. V predposlednom kole Spišiačky pripravili Pruské o možnosť dostať sa na prvé miesto a pôsobili priam nezastaviteľne. Hovorí sa, že kto vysoko letí, tvrdo dopadá. Na to si však podľa Grossovej tím dá pozor: "Každej hráčke to do play-off pomôže a zdvihne sebavedomie, ale určite ostaneme pevne nohami na zemi a budeme si hrať svoju hru,"

Zdroj: Facebook/Hyundai Extraliga

Táto séria by pokojne mohla dospieť až k rozuzleniu v piatom zápase. Vyrovnané to bolo aj v predošlých dvoch meraniach síl, kde sa dvakrát tešili hostky a bilancia je tak zatiaľ vyrovnaná 1-1. Nemšovčanka Haljaková však hlási, že vo vyraďovacej fáze sa už z tejto haly skalpy voziť nebudú: "Začíname doma, budeme mať výhodu domáceho prostredia plus sa k tomu pridajú naši úžasní fanúšikovia, ktorí patria k najlepším v lige. Každé domáce stretnutie nás hnali dopredu a dodávali obrovskú energiu. Preto veríme, že aj v týchto dôležitých zápasoch budú našim šiestym hráčom na ihrisku a vytvoria výbornú atmosféru," Spišiačka Grossová vidí hneď niekoľko vecí, ktoré môžu zabezpečiť postup jej tímu: "Každý zápas s Nemšovou je zaujímavý a napínavý, čo hovorí aj bilancia 1-1. V náš prospech môže rozhodnúť premieňanie šancí, obetavosť v obrane a taktiež pripravenosť brankárok, ktoré nám v základnej časti veľmi pomohli."

Priamy prenos z tretieho zápasu tejto série vám ponúkneme 14. marca od 18:00

Najproduktívnejšie hráčky NTS FK-ZŠ Nemšová:
1. Terézia Zajacová 25+28
2. Kristína Haljaková 13+25
3. Veronika Izraelová 19+18
4. Adriána Bahnová 23+5
5. Denisa Papierniková 16+11
Najproduktívnejšie hráčky FBK Kométa Spišská Nová Ves:
1. Klára Grossová 44+13
2. Sára Adamcová 16+26
3. Sára Hanuščinová 13+11
4. Barbora Kocúrová 7+10
5. Júlia Koščová 7+5

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora