Novinky - 20.09.2019 21:30

Majster proti nováčikovi, i tak to nemusí byť také jasné

Zdroj: huste.tv/Facebook

Veľa sa o novej Hyundai Extralige popísalo, pošpekulovalo a podiskutovalo, teraz nastal čas pre samotné hráčky, aby ukázali, čo v nich je. Najvyššia ženská florbalová súťaž má na programe už túto sobotu svoje prvé duely a na jednom z nich nebude chýbať naša kamera. Za televízny zápas sme v úvodnom kole zvolili konfrontáciu dvoch tímov, ktoré predošlý ročník mohli hodnotiť v superlatívoch. FBK Harvard Partizánske si v prvoligovej konkurencii vybojoval miestenku v Extralige cez baráž. V nej v najkratšom možnom termíne pokoril Prešov. Proti nemu budú stáť úradujúce šampiónky Slovenska - FBC Predator Sabinov, ktoré za tri roky v elitnej súťaži zanechali výraznú stopu a svoju druhú finálovú účasť premenili na zisk trofeje.

Priamy prenos začína v sobotu 21. septembra krátko pred 17:00!

"Pred sezónou sme sa stretli a pýtal som sa, čo chcú v sezóne dosiahnuť ako hráčky. Bez ohľadu na nejaké ambície vedenia. Povedali: 'titul!'. Tak sme našli cieľ, ale k nemu sa dá dostať jedine plánom a plnením bodu po bode," hovoril v máji na margo úspešnej sezóny 2019/20 sabinovský tréner Ján Motešický. S naznačovaním ambícií pre novú sezónu bol opatrnejší, rovnako ako počas leta pre web SZFB, zhruba mesiac pred štartom ligy: "Chceme pokračovať v plánoch, ktoré sme mali aj pred minulou sezónou a to je dostať sa do play-off. Potom sa začína nová súťaž pre každý tím. Tam uvidíme, či budeme mať kľúčové hráčky zdravé a v kondícii,"

Partizánske počas leta ukázalo, že má kvalitný tím a môže extraligové vody poriadne rozvíriť. "Reálne si myslím, že toto družstvo má na to, aby sa dostalo v extralige do play-off. Budeme na tom pracovať aby sa nám to podarilo," hlásil bezprostredne po vybojovaní postupu pre klubový web tréner Dušan Ďuríček. Jeho zverenkyne však bude zdobiť v prvom rade pokora a k zápasom budú pristupovať s veľkým rešpektom, podobne ako tomu bolo v prvej lige. "Či je náš prvý protivník majster alebo nie, chceme sa pozerať na všetkých súperov rovnako. Je tu nová súťaž a každý má nové ciele. Všetci sa budú snažiť o čo najlepší štart do sezóny a my tiež," zhodnotil úvodný dvojzápas pre SZFB. V ňom sa Partizánske okrem Sabinova stretne aj s Michalovcami.