Novinky - 26.10.2019 22:29

Repríza finále! Posledné dve šampiónky live na Huste.tv

Zdroj: huste.tv

Ročník 2017/18 uzatvorila ich finálová bitka, v ktorej ŠK 98 Pruské dokázalo vyhrať 3:1 na zápasy. O rok neskôr sa v boji o extraligové zlato stretli opäť a výsledkom série 3:0 sa tešil FBC Predator Sabinov. Oba tieto celky sa radia medzi elitu ženskej florbalovej súťaže a svoje kvality nám predvedú aj v našom priamom prenose. Pre oba tímy pritom pôjde o druhé televízne vystúpenie v tejto sezóne, pričom svoje úvodné zvládli. Pruské si v derby poradilo s Nemšovou 4:3, Sabinovčanky vyhrali na ihrisku Partizánskeho 7:6.

Šampiónky majú absolvované štyri duely, vicemajsterky päť, pričom ŠK 98 stále nenašlo premožiteľa a má impozantné skóre 56:18. Sabinovčanky už raz zakopli, v Kysuckom Novom Meste, ale vôbec prvý raz v sezóne sa predstavia doma, kde sa hosťom hrá tradične veľmi ťažko. V minuloročnej základnej časti pritom, celkom paradoxne, platilo, že úspešnejšie boli hostky. FBC Predator vyhral v trenčianskom kraji 7:6, ale o tri mesiace vo svojom domovskom stánku prehral 8:9 po predĺžení.

Už tradične o výsledku takýchto duelov rozhodujú zostavy, v ktorých sa družstvá predstavia. Včerajšok naznačil, že obe strany sú pri chuti a poriadne nabudené. Pruské nadelilo dvadsať gólov Michalovciam, zatiaľ čo východniarky vyhrali v Prešove nad Nitrou 9:0. Jednoducho povedané, v priamom prenose vám ponúkneme skutočnú florbalovú lahôdku.