Novinky - 05.03.2020 22:46

Sabinovčanky s ťažkou úlohou, Tvrdošín si vypadnutie nepripúšťa

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/SZFB

FBC Predator Sabinov sa minulý rok tešil zo svojho historicky prvého ženského majstrovského titulu a do nového ročníka si ťažko mohol určiť nižšie ambície. Základnú časť uzavrel na tretej priečke a z úzkej ponuky štvrťfinálových súperov sa rozhodol pre Tvrdošínčanky. Aj tie boli v play-off 2019 súčasťou najlepšieho kvarteta, preto si nepripúšťajú, že by tam mali tento raz chýbať. Papierového favorita táto séria má. O oboch tímoch však platí, že majú obrovskú silu v individualitách a na vyraďovaciu časť sú schopné nastúpiť v plnej sile a s maximálnym nasadením.

Pred záverečným víkendom sa Sabinov teoreticky mohol posunúť na druhú priečku, ale aj padnúť na štvrtú. Výsledkom bola "kompromisná" tretia pozícia. "Sme rady, že sme nakoniec to tretie miesto urvali. Po základnej časti panuje viac-menej spokojnosť," skonštatovala kapitánka Klaudia Robová. Pozornosť však už prenáša na najbližší víkend, ktorý prinesie prvé dva náročné zápasy. "Tvrdošín sme si vybrali po vzájomnej dohode medzi babami a myslím si, že ako Tvrdošín, tak aj Spišská sú teraz vyrovnanými súpermi. Šli sme skôr na výsledok z posledného vzájomného zápasu," vysvetlila, poukazujúc na februárovú domácu výhru 11:2. Plný bodový zisk ukoristili "Predátorky" aj v novembri na Orave výsledkom 4:6.

Tvrdošín obhájil piate miesto po základnej časti z minulej sezóny. Vtedy ani teraz však stopercentná spokojnosť s umiestnením nepanovala. "Na začiatku sezóny boli ciele určite iné. Po základnej časti sme sa chceli umiestniť aspoň na treťom mieste, čo sa nám, bohužiaľ, nepodarilo, ale neberieme to ako veľký neúspech. Play-off je iná súťaž a v nej môže hocikto prepadnúť alebo naopak prekvapiť," zhodnotila kapitánka Miriam Buková. Zároveň priznáva, že Sabinov nebol pre Oravčanky práve vysnívaným súperom. "Určite by sme si vedeli predstaviť iný tím do štvrťfinále, ale či dostaneme teraz silného súpera alebo až v semifinále či finále, je jedno. Ak chceme vyhrať titul, musíme poraziť každého súpera. Sabinov si nás vybral, lebo predpokladá, že budeme ľahší súper ako Spišská. Play-off ukáže, či predpokladal správne alebo nie," hlási ambiciózne.

Zdroj: Facebook/Hyundai Extraliga

Záverom základnej časti si sabinovské florbalistky dokázali, že keď ide do tuhého, dokážu zabrať a uspieť. Zabodovali v ostatných piatich zápasoch a reprezentantka Robová verí, že v tom budú pokračovať: "Vedeli sme, že potrebujeme čo najviac bodov do tabuľky, takže sme makli a vyšlo to. Určite nás to nakoplo a chceme úspešnú šnúru potiahnuť ďalej," S Tvrdošínom však treba počítať, čo do záverečného kola ukazoval aj napriek oslabenej zostave. "Nie len na konci februára, ale počas celej sezóny sme na väčšine zápasov neboli v plnej sile. Nanešťastie sa nám práve v posledných zápasoch veľa dievčat zranilo. Vo vyraďovacej časti však chýbať nebudú. Všetky sa na zápasy tešíme, chceme si poriadne zahrať a samozrejme vyhrať, takže o motivácii ani sebavedomí u nás nepochybujem," doplnila Buková, jedna z opôr tvrdošínskej zostavy.

Priamy prenos z úvodného zápasu tejto série vám ponúkneme 7. marca od 18:00

Najproduktívnejšie hráčky FBC Predator Sabinov:
1. Martina Stašová 27+19
2. Lenka Cupráková 20+20
3. Barbora Boháčová 11+20
4. Klaudia Robová 19+9
5. Katarína Marcinková 12+15
Najproduktívnejšie hráčky FBK Tvrdošín:
1. Veronika Paňková 32+15
2. Frederika Kovaliková 17+12
3. Michaela Ješšová 8+21
4. Veronika Dúbravská 19+8
5. Barbora Spišiaková 14+11

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora