Novinky - 07.03.2020 12:51

Začína florbalové play-off! Sabinov aj Tvrdošín s vysokými cieľmi

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Najvyššia ženská florbalová súťaž vstupuje do svojej vyraďovacej fázy a pre štvrťfinále sa zložili viaceré veľmi zaujímavé dvojice. Vrieť to rozhodne bude medzi Sabinovom a Tvrdošínom. Oba tieto celky hlásia medailové ambície a vypadnutie v prvom vyraďovacom kole by bolo preto veľmi neuspokojivým záverom ročníka. Práve táto séria otvorí program našich priamych prenosov z vrcholu sezóny Hyundai Extraligy.

Sabinovčanky sú finalistkami z predchádzajúcich dvoch sezón, v tej minulej sa dokonca tešili z titulu, keď vo finále pokorili Pruské 3:0 na zápasy. Aj minuloročnú púť play-off štartovali z treteh priečky a z dvojice Spišská Nová Ves - Tvrdošín v telefonickom výbere súpera siahli po tabuľkovo vyššie postavenom celku. Oravčanky obhájili piate miesto v dlhodobej časti spred roka, no aj minulý rok dokázali prvé vyraďovacie kolo zvládnuť a dostali sa medzi najlepšie kvarteto. Štvrťfinálové vypadnutie bude pre niektorý z týchto tímov veľkým sklamaním, preto niet pochýb o tom, že v jednotlivých stretnutiach budú odhodlané nechať na hracej ploche srdce.

Sabinov vyhral oba tohtosezónne vzájomné zápasy, vo februári doma dokonca výsledkom 11:2. Roky predtým však bývala zápasová bilancia tradične vyrovnaná a rozhodovalo predovšetkým domáce prostredie. V play-off najvyššej súťaže sa navyše Sabinov s Tvrdošínom stretávajú premiérovo. V akcii budeme môcť sledovať päticu florbalistiek, ktoré sa v základnej časti zaradili medzi dvadsiatku najproduktívnejších hráčok Hyundai Extraligy. Na sabinovskej strane je to Martina Stašová (27+19), Lenka Cupráková (20+20) a Barbora Boháčová (11+20), z tvrdošínskych radov Veronika Paňková (32+15) a Frederika Kovaliková (17+12).

Štvrťfinálový priamy prenos FBC PREDATOR SABINOV - FBK TVRDOŠÍN začína krátko pred 18:00 s komentátorskou dvojicou Tomáš Horváth - Richard Weinfortner.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora