Novinky - 25.09.2019 17:01

Rozhovor s hráčkou týždňa Hyundai Extraligy: Lenka Dobrodejová

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Ženská florbalová extraliga má za sebou prvý hrací víkend a nabitý bol množstvom zaujímavých duelov. Jediným šesťbodovým celkom je zatiaľ Pruské, ktoré si v sobotu poradilo s bratislavským Hurikánom a v nedeľu zvládlo v Partizánskom derby zápas proti Nemšovej. Výrazne k tomu prispela útočníčka Lenka Dobrodejová, ktorá má na konte už päť presných zásahov a lepšiu strelkyňu by sme momentálne v lige nenašli. V tomto smere sa jej darilo už minulý rok, kedy bola najlepšou strelkyňou z radov Prúšťaniek. "Florbal ma baví, je to moja veľká záľuba. Vždy sa snažím ísť do zápasu naplno a pomôcť tímu dosiahnuť čo najlepšie výsledky. Som veľmi rada, že mi to zatiaľ takto vychádza a dúfam, že sa mi bude dariť aj naďalej. Samozrejme, aj tréner ma vie niekedy podpichnúť a to ma ešte viac nabudí," konštatuje ku spôsobu, akým vletela do ročníka 2019/20.

Výrazne o sebe dela vedieť už v úvodnom zápase ligy. Pruské vyhralo v hlavnom meste 11:6 a hráčka so šestkou na drese rozvlnila sieť hneď štyrikrát. Zhodou okolností, rovnako štyri góly svietili na jej konte aj v predošlom vzájomnom zápase s Hurikánom. Vo februári takto prispela k domácemu víťazstvu 9:2, ale mimoriadne sympatie preto k tomuto tímu neprechováva. "Žiadny súper pre mňa nie je obľúbený," konštatuje so smiechom a vážnejším tónom dodáva: "Každý tím môže v zápase prekvapiť, či už je slabším alebo silnejším súperom pre nás."

Pruské neskrýva vysoké ambície a plný bodový zisk po prvom víkende je dobrým predpokladom na ich naplnenie. Stále však extraligové boje len začínajú a netreba preto lietať v oblakoch: "Stopercentná spokojnosť po týchto dvoch kolách tam určite nie je. Vždy sa nájdu nejaké situácie v zápase, ktoré sa dajú vylepšiť, ale myslím si, že každá hráčka si uvedomuje svoje chyby, ktoré v zápasoch spravila a snaží sa ich napraviť," nadväzuje čiastočne na slová trénera Gábora, ktorému najmä v prvom kole vadilo až šesť inkasovaných gólov. Na druhý deň ich dievčatá inkasovali len tri, a to čelil papierovo silnejšiemu súperovi.

​V zápase s Nemšovou sa Lenka Dobrodejová prezentovala jedným streleným gólom. Okrem nej si svoje strelecké konto v prvom dvojkole otvorili viaceré letné posily, ako Češka Michaela Šulanová, staronová posila z Hurikánu Ivana Hrehušová či mladučká Lenka Hajdúchová. "Som veľmi rada, že máme tieto hráčky v tíme. Sú pre nás veľkým prínosom. Miška hrávala českú extraligu, je veľmi šikovná a má veľa skúsenosti, ktoré zúročila už v zápasoch proti Hurikánu a Nemšovej. Teší ma, že sa späť vrátila Iva, nakoľko sme spoločne v jednej päťke a veľmi dobre sa mi s ňou hrá. A čo sa týka Lenky, je to mladá hráčka, ktorá má veľký potenciál do budúcna," pochválila vymenované strelkyne. Okrem nich svoj prvý tohtosezónny gól strelila aj Lenka Lenčešová, Veronika Dobrodejová a Michaela Žikavská.

Na začiatku októbra sa ŠK 98 Pruské prvý raz predstaví vo svojej domácej dubnickej hale. Čaká ho dvojička, ktorá je mnohými považovaná za tú najťažšiu, ktorá bola pre Hyundai Extraligu zložená. "Kysucké Nové Mesto a Partizánske si myslím, že sú si trošku podobné tímy, nakoľko obidva majú veľmi mladý káder, sú tam rýchle a bojovné hráčky. Tieto zápasy budú určite dôležité hlavne po kondičnej stránke. Uvidíme, ako to dopadne, určite to bude náročné, ale veľmi sa teším na tieto zápasy!" hlási mladšia zo sestier Dobrodejových.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora