Novinky - 23.11.2019 08:19

Ponúkne Pruské s Tvrdošínom očakávanú prestrelku?

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

O medailové pozície bojovali už v minulej sezóne a rovnako je tomu aj v aktuálnom ročníku. Pruské vstúpilo do vynovenej Hyundai Extraligy perfektným spôsobom, v úvodných siedmich zápasoch nestratilo ani bod a má impozantný rozdiel skóre +47. Proti nemu bude tento raz stáť výber Tvrdošína, ktorý nazbieral o šesť bodov menej a nachádza sa na piatom mieste.

Florbalistky z ilavského okresu ťahajú proti tomuto súperovi dlhočíznu šnúru víťazstiev vo vzájomných zápasoch. Naposledy mu podľahli ešte v marci 2016 a odvtedy triumfovali vo všetkých ligových stretnutiach, vrátane semifinále minuloročného play-off. Pruskému bude navyše nahrávať aj výhoda dubnickej haly. Veď všetky tri domáce zápasy v prebiehajúcom ročníku, hoci dejiskom jedného bol Trenčín, vyhralo minimálne šesťgólovým rozdielom. Vysťahovať ich neprinútila ani prítomnosť kamery našej internetovej televízie.

Hoci sú tvrdošínske výkony v tejto sezóne trochu kostrbaté, stále ide o kvalitný celok s pozoruhodným priemerom vyše ôsmich vsietených gólov na zápas. Hneď trikrát sa v tomto ročníku dostali v zápase na dvojciferný počet gólov, vrátane nášho októbrového prenosu proti Hurikánu Bratislava. Dve hráčky - Veroniku Paňkovú a Michaelu Ješšovú - má toto družstvo aj v aktuálnej desiatke najproduktívnejších hráčok ligy.

Zápas začína v sobotu o 17:00. Komentátorská dvojica Tomáš Horváth a Richard Weinfortner sa bude hlásiť pár minút pred úvodným buly.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora