Novinky - 05.03.2020 20:24

Pruské sa chce otriasť zo záveru základnej časti, Nitra z úvodu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/SZFB

Slávia Nitra hovorila o minuloročnom návrate do play-off ako o zadosťučinení a do novej sezóny vybehla s obmeneným a posilneným kádrom. Opäť sa však musela vysporiadať s viacerými problémami, ktoré vyhliadky na vyššie pozície obmedzili. Napriek tomu sa klub spod Zobora do vyraďovacej časti dostal s pohodlným sedembodovým náskokom a v prvom kole play-off vyzve florbalistky Pruského. Vicemajsterky Slovenska nazbierali o päť bodov menej ako v minuloročnej základnej časti, skončili o priečku nižšie, ale ambície to dramaticky neznížilo.

"Základná časť nám síce nevyšla podľa našich predstav, ale začína nová súťaž, hlavy máme vyčistené a verím mojim dievčatám, že spolu to dotiahneme na náš spoločný cieľ," hovorí po základnej časti kapitánka a zároveň najproduktívnejšia hráčka Pruského Veronika Dobrodejová. Súpera si celok z Považia vyberal ako druhý. S Tvrdošínom aj Spišskou Novou Vsou má po základnej časti bilanciu 0-2 a voľba tak bola celkom jednoznačná. "Nitra je dobrý super a vie prekvapiť, no stačí, ak sa sústredíme na našu hru a na to, čo vieme hrať. Dôležité bude, aby sme hrali s radosťou a porazíme aj Nitru," dodala dvadsaťgólová strelkyňa ŠK 98 pred štartom záverečnej fázy sezóny.

Po slabšom úvode ročníka dokázala Nitra na konci kalendárneho roka zdolať Spišskú Novú Ves aj Hurikán, v januári aj Partizánske s Michalovcami, dodatočne vyhrala administratívnu vojnu o kontumačné víťazstvo v Michalovciach a pohľad na tabuľku razom vyzeral oveľa lepšie. "Ťažko sa to hodnotí. Prvá polka sezóny nebola vôbec taká dobrá, ako sme si predstavovali, ale všetci z tímu dobre vieme, čo bolo všetko za tým. Nechcem to už ďalej rozpitvávať. Môžem nás pochváliť za záver sezóny, ktorý už sme odohrali tak, ako sme chceli a všetko fungovalo, ako má. Na tom ideme ďalej stavať do play-off," zhrnula skúsená kapitánka tímu Romana Janegová. Zvučného súpera sa podľa jej slov Slávia nebojí: "Posledný zápas s nimi sme si ukázali, že vieme hrať aj na nich. Pripravíme si určite lepšiu obranu a trošku popracujeme na založení útoku. Musíme byť stopercentné v premieňaní šancí, ktorých bude pomenej, keďže si myslím, že si budú na nás dávať väčší pozor,"

Zdroj: Facebook/Hyundai Extraliga

Najväčšími témami Hyundai Extraligy 2019/20 bolo znižovanie počtu účastníkov z desať na osem a väčšia vyrovnanosť súťaže. Pruské piatimi prehrami v základnej časti potvrdilo, že konkurencia je silná a staršia zo sestier Dobrodejových očakáva aj ďalšie náročné súboje: "Myslím si, že to bude veľmi náročné play-off. Prvých šesť tímov je kvalitných, každý do zápasu dáva svoje maximum. Samozrejme, chceme získať titul a ukázať, že patríme medzi najlepšie tímy. Avšak bež ohľadu na to, kto vyhrá, všetky tímy sa podieľali na kvalitnej a vyrovnanej základnej časti aj pre oko diváka," Slávia musela tento rok pozornejšie hľadieť aj na boje o záchranu, čo bola pre finalistu spred piatich rokov novinka. "Je to zase niečo nové a som zvedavá, ako sa to prejaví v ďalšej sezóne. Sme naklonené tomu, aby sa liga posunula kvalitatívne vyššie," uzatvára pozitívne Janegová.

Najproduktívnejšie hráčky ŠK 98 Pruské:
1. Veronika Dobrodejová 20+21
2. Ivana Hrehušová 18+17
3. Michaela Žikavská 22+11
4. Petra Kňažková 19+13
5. Lenka Dobrodejová 21+10
Najproduktívnejšie hráčky ŠK Slávia SPU DFA Nitra:
1. Romana Janegová 15+13
2. Michaela Krajčová 18+9
3. Monika Pintérová 12+10
4. Terézia Klementisová 6+6
5. Kristína Blehová 4+3

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora