Novinky - 03.06.2020 11:36

Najúspešnejší ženský florbalový klub po jedenástich rokoch mení trénera

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Facebook

Šampión ženskej florbalovej extraligy spred troch rokov, strieborný medailista z poslednej dohranej sezóny a druhý celok predčasne ukončenej sezóny 2019/20. To je len výrez najaktuálnejších úspechov, ktoré dosiahol ŠK 98 Pruské, držiteľ jedenástich medailí po sebe. Pod tými bol ako hlavný tréner podpísaný Vladimír Gábor, no ten už dávnejšie avizoval koniec. Do novej sezóny tak vstúpi družstvo z Považia pod novou šéfkou lavičky, ktorou bola vymenovaná Adriána Pienčáková. Tá má za sebou hráčske pôsobenie v Banskej Bystrici aj v Hurikáne a od minulého ročníka sa pohybuje v štruktúrach tohto klubu.

"Zodpovednosť cítite vždy v profesionálnom športe. V kolektívnom niekoľko násobne vyššiu. Nervozitu z vysokých ambícii alebo očakávaní necítim. Začínam úplne od nuly a čaká ma ešte veľmi dlhá cesta. Úspechy by mali byť motiváciou hlavne pre hráčky," povedala nová trénerka pre facebookovú stránku Hyundai Extraligy. Vladimír Gábor by mal ostať pri ženskom A-tíme v pozícii konzultanta a venovať sa bude najmä dorasteneckému výberu. Trénerské rady navyše doplní aj externý tréner brankárov Jakub Klobučník, ktorý v roku 2018 debutoval na scéne svetových šampionátov, záver sezóny 2019/20 absolvoval v radoch 1. FBC Trenčín a vychytal Slovensku účasť na najbližšom mužskom šampionáte.

Všetky kluby sa museli vysporiadať s rôznymi obmedzeniami, ktoré komplikovali tréning či individuálnu prípravu počas pandémie, navyše aj voľno od posledného sezónneho zápasu je pre Pruské o mesiac dlhšie ako zvyčajne. "Mojou špecializáciou je atletika a kondičná príprava. Myslím si, že herný výpadok bude citeľný na hokejkách v každom tíme. Čo sa týka kondičnej prípravy, tak každá hráčka by sa mala zamyslieť nad svojím prístupom a svojím prínosom pre tím. Do kvalitnej hernej formy je možné sa dostať v priebehu dvoch mesiacov," hovorí čerstvá šéfka lavičky Pienčáková. Aj pod jej taktovkou bude Pruské patriť medzi extraligových favoritov a na svoju misiu sa teší. "ŠK 98 Pruské považujem za projekt, do ktorého chcem priniesť svoje prvky profesionality a svoju trénerskú filozofiu integrálneho rozvoja hráčky. Tak uvidíme, či sa niečo podarí zmeniť," uzavrela s úsmevom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora