Novinky - 06.10.2019 09:56

Pred repre prestávkou sa o slovo prihlásia Nitrianky a Kysučanky

Zdroj: huste.tv

Florbalistky Kysuckého Nového Mesta sa už tento týždeň pustia do bojov v rámci prestížneho EuroFloorball Cupu, ktorého dejiskom budú Malacky. Kým sa však tak stane, absolvovať musia ešte jedno stretnutie, a to v našom priamom prenose. Ich súperom bude Slávia Nitra, ktorá im je z minulej sezóny dobre známa. Absolvovali s ňou hneď päť vzájomných zápasov a všetky mali víťazný koniec pre tím zo severu krajiny.

Nitrianske florbalistky sa aj v tejto sezóne snažia o návrat na popredné priečky. Tým sa aspoň čiastočne priblížili minuloročným návratom do play-off, no postup doň bude pri zužovaní počtu účastníkov Hyundai Extraligy už otázkou záchrany. Vstup do sezóny Slávia nemala ideálny a v štatistikách jej zatiaľ svietia tri prehry, avšak v sobotnom zápase proti silnému Partizánskemu ukázala časť svojho potenciálu a môže byť len otázkou krátkeho času, kedy začne novoposkladaný stroj pracovať naplno.

Už teraz možno spomenúť, že októbrový program Hyundai Extraligy bude poznačený aj dlhou prestávkou a najbližšie dvojkolo príde až v jeho posledný víkend. Kysučanky si program spestria už spomenutým klubovým turnajom, zatiaľ čo reprezentačný výber čaká 6 Nations Floorball Challenge, ktorý štartuje 18. októbra v Nowom Targu. Okrem Sloveniek sa o slovo prihlási aj výber Poľska, Lotyšska, Nórska, Dánska a Nemecka.