Novinky - 30.05.2020 09:58

Ženská florbalová Slávia Nitra - magnet na kuriózne góly?

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Sú kluby, ktorých herný štýl je vyslovene defenzívny a pre bežného diváka tým pádom neatraktívny. Iné tímy dokážu svojím ofenzívnym poňatím hry strhnúť aj nezaujatého diváka a je ich radosť sledovať a potom sú tu aj také, ktoré sú nevyspytateľné a ich duely prinášajú niečo nové. Povesť tímu tretieho zo spomenutých typov si zatiaľ v našich prenosoch buduje ženský florbalový ŠK Slávia SPU DFA Nitra. Počas sezón 2018/19 a 2019/20 sme vám jej zápas ponúkli šesťkrát a zrodili sa hneď tri góly, ktoré možno označiť za veľmi ojedinelé.

Nitra hrala v rokoch 2014 a 2015 extraligové finále, potom z popredných pozícií ustúpila, no pred prvou sezónou vynovenej Hyundai Extraligy posielala do akcie posilnený a ambiciózny káder. Do play-off šla z ôsmeho miesta a vo dvoch štvrťfinálových zápasoch, ktoré sa odohrali pred ukončením ročníka, poriadne trápila Pruské. V našich priamych prenosoch sme vám stihli ponúknuť nitrianske zápasy s Kysuckým Novým Mestom a so Sabinovom, rok predtým napríklad aj proti Eastern Wings Michalovce. Hoci z toho boli tri prehry, spoločnou črtou je veľmi kuriózny gól, ktorý putoval na konto Nitry. Chronologicky vzaté, ako prvý padol gól proti Michalovciam. Florbalové mantinely sú labilné a pohyblivé. Nie vždy je čas a priestor zarovnať ich do predpisovej polohy, no zároveň sú často využívaným spôsobom, ako prihrať spoluhráčke. Postavenie mantinelu v našom priamom prenose zradilo Michalovčanky a Patrícia Mária Dzurinová päť minút pred koncom tretej tretiny loptičku takto naservírovala pred vlastnú bránku. Domácim ponúkla vyrovnávajúci gól ako na podnose, v palebnej pozícii sa ocitla Michaela Krajčová a nepomýlila sa.

​Do ročníka 2019/20 už spadá duel Nitry s Kysuckým Novým Mestom, ktorý neskoršie víťazky základnej časti dokázali ovládnuť, a to aj napriek vlastnému gólu z prvej minúty druhej tretiny. Pri signalizovanom vylúčení šla hosťujúca brankárka na striedačku a súhru obrankyniam komplikovala Veronika Ferenčíková. Cúvajúca Ema Škvrndová loptičku posielala do miest, kde už nemala spoluhráčku ani brankárku a situácia skončila gólom. Kamera aj réžia sa zvykom z ľadového hokeja koncentrovala na nitriansku hráčku, avšak vo florbale existuje aj vlastný gól, ktorý autorka v zápase vynahradila dvomi nezištnými asistenciami. V závere základnej časti Slávia hostila "Predátorky" zo Sabinova, ktoré sa rovnako nešťastným gólom nenechali rozhodiť a dianie dotiahli k plnému bodovému zisku. S vedomím náskoku o sedem gólov prišiel krátky výpadok koncentrácie a keď Barbore Boháčovej z čepele loptička ušla k brankárke Sáre Lemasányiovej a nablízko nebola žiadna napádajúca protihráčka, jedna na druhú sa spoľahla, že to vyrieši. Takto však ostala zablúdená loptička nekontrolovaná a dogúľala sa až do siete.

Už teraz sa tešíme na to, k čomu Nitra doženie svojich budúcosezónnych súperov. Pre kompletnú ponuku našich florbalových highlightov a záznamov, neváhajte navštíviť náš archív.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora