Program
Florbal - 02.10.2020 15:00

Veríme, že ich prví ozbíjame o body, praje si pred štvrtým kolom Juraj Matejka

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Juraj Matejka/Instagram

Program mužskej florbalovej extraligy pokračuje aj počas prvého októbrového víkendu. Spomedzi stretnutí štvrtého kola odvysielame hneď dva priame prenosy a tým prvým bude súboj trenčianskeho AS proti zatiaľ stopercentnému Prešovu. Pred týmto zápasom sme vyspovedali najskúsenejšieho hráča domácich Juraja Matejku.

Trenčania doposiaľ hrali v sezóne 2020/21 len domáce zápasy, pričom ich bilancia činí jedno víťazstvo a dve prehry. Všetky súboje však boli vyrovnané, čoho si sú vedomí aj samotní hráči: „Nálada je zatiaľ dobrá, aj keď máme za sebou dve tesné prehry. Tak ako sme prehrali, sme mohli aj vyhrať. Mali sme ťažkých súperov, ale s hrou som bol spokojný. Každý makal naplno, čo je dôležité. Strata bodov v domácom prostredí nás však vždy mrzí,” povedal Matejka, ktorý je hrajúcim trénerom AS. V aktuálnej sezóne sa florbalisti tohto klubu predstavia v našom priamom prenose po prvýkrát, čo sa môže odzrkadliť aj na výkonoch jednotlivých hráčov: „V kabíne to nikto nerieši. Vnútorne si ale myslím, že každý sa bude chcieť v televíznom zápase ukázať. Dôležité bude, aby to nikomu nezväzovalo ruky,” potvrdil skúsený florbalista.

Súperom AS bude vo štvrtom kole Prešov, ktorý možno prekvapivo nestratil v úvodných troch kolách ani bod. Stále tak patrí k ďalším trom celkom, ktoré sa držia na čele tabuľky: „Na rovinu poviem, že som z Prešova prekvapený. Po avizovaných odchodoch som si myslel, že to budú mať ťažké, ale evidentne sú na dobrej vlne a odchody sa im podarilo vhodne nahradiť. Naše zápasy sú vždy vyrovnané a myslím si, že to nebude inak ani teraz,” narážal Matejka na vzájomnú bilanciu Trenčína s Prešovom z minulej sezóny, kedy si oba tímy pripísali jednu výhru. Hráči AS sú však odhodlaní svojho súpera zdolať a zobrať mu prvé body v sezóne: „Veríme, že ich prví ozbíjame o body. Vždy radšej hráme s družstvami z hornej časti tabuľky, aj naša hra je vtedy lepšia,” potvrdil.

Zdroj: Flickr Slovenský zväz florbalu

Pozor si trenčianski florbalisti budú musieť dať najmä na aktuálne druhého najproduktívnejšieho hráča súťaže Martina Joščáka, ktorý nazbieral v úvodných troch kolách až desať kanadských bodov, pričom zaznamenal až sedem gólov: „Martin má svoje kvality. Veľmi dobre ho poznáme a určite si dáme na neho pozor,” povedal Matejka. Rovnako tak predstavil ciele AS do tejto sezóny: „Určite chceme postúpiť do playoff. To je základný cieľ a samozrejme, každá vyššia pozícia od ôsmeho miesta bude plus,” dodal na záver. Zápas FBK AS Trenčín - FBC A4ka Mikuláš Prešov je na programe v sobotu 3. októbra o 14:00. Počas priameho prenosu je pre fanúšikov pripravená aj súťaž o florbalové tenisky značky Salming. Všetky potrebné informácie na zapojenie sa do súťaže získate v priamom prenose.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora