Program
Florbal - 18.09.2020 19:11

Zápas chceme rozhodnúť čo najskôr, hovorí pred televíznym súbojom opora Florka Martin Kátlovský

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Martin Kátlovský

Po úspešnom štarte mužskej extraligovej sezóny 2020/21 dostane florbal priestor v našom vysielaní aj tento víkend. Na obrazovkách Huste.tv odvysielame súboj medzi FbC Young Arrows Spišská Nová Ves a FK Florko Košice. Práve s oporou košického celku Martinom Kátlovským sme sa pred týmto duelom skontaktovali a pripravili pre nadšencov tohto športu rozhovor.

Tak pre Košičanov, ako aj pre Spišiakov, to bude tohtosezónna televízna premiéra, čo vnímajú aj v kabíne Florka: „Každý televízny zápas, ktorý pomôže florbal na Slovensku zviditeľniť, je určite vnímaný pozitívne. Aj my sa naň tešíme, no v prvom rade sa snažíme koncentrovať na našu hru a nie na kamery,” potvrdil Kátlovský. Jeho tím vstúpil do ročníka 2020/21 úspešne, keď porazil na domácej palubovke Snipers Bratislava 12:7. Napriek päťgólovému rozdielu to však bol vyrovnaný súboj až do tretej tretiny, v ktorej Florko dominovalo: „V zápase sme sa prvé dve tretiny trápili v útočnej fáze. Robili sme zbytočné chyby v obrane, ktoré súper trestal. V tretej tretine sme už podali oveľa lepší výkon, mali sme hru pod kontrolou a súperovi postupne dochádzala kondícia, čo sa prejavilo aj na výsledku. Dôležité je to, že body zostali doma, no napriek tomu nie sme spokojní s hrou, ktorú sme predviedli,” popísal stretnutie prvého kola trojgólový strelec. Kátlovský sa dokázal presadiť v každej tretine raz a výraznou mierou sa tak pričinil k úvodným trom bodom v sezóne.

Aktuálne čaká košických florbalistov súboj so Spišskou Novou Vsou, s ktorou neprehrali od jej vstupu do najvyššej súťaže, čo sú posledné tri sezóny. Po pomerne jednoznačných výsledkoch sa Florko vždy radovalo z troch bodov, no na minulosť už hráči nemyslia: „Proti Spišskej sa nám výsledkovo v minulých sezónach darilo, ale to je minulosť. Na zápas sa poctivo pripravujeme a na ihrisku do toho pôjdeme na 100%. Aj keď vieme, že zápas nebude jednoduchý, chceme ho rozhodnúť čo najskôr v náš prospech,” potvrdil Kátlovský. Skúsenému útočníkovi sa darilo najmä v uplynulom ročníku, keď sa stal najproduktívnejším hráčom tímu, pričom zaznamenal 52 kanadských bodov v 19 zápasoch: „Som rád, že sa mi v minulej sezóne darilo. Veľká vďaka patrí mojim spoluhráčom, vďaka ktorým som sa stal najproduktívnejším hráčom Florka. Rád by som pokračoval v takýchto výkonoch a postupne ich zlepšoval. Dôležitý je však konečný výsledok tímu, pretože ide o kolektívny šport. Ak budeme podávať výborné výkony ako tím, budem spokojný,” potvrdil Kátlovský. Zároveň tiež ozrejmil ciele Košičanov v novom ročníku mužskej extraligy: „Tím ako je Florko má stále len tie najvyššie ciele. Výnimkou nie je ani táto sezóna. Našim cieľom je jednoznačne bojovať o titul.”

V rámci druhého kola mužskej extraligy je na programe päť zápasov, pričom všetky sa odohrajú v sobotu. Jedinou výnimkou je predohrávaný súboj trenčianskeho AS s Nižnou, ktorý sa hral uplynulú nedeľu. Nižná aktuálne kraľuje extraligovej tabuľke, keďže v prvom kole rozniesla na palubovke Spišskú Novú Ves po výsledku 19:4, kým AS porazila 3:2. Hráči Young Arrows tak sú na poslednej priečke v tabuľke a teraz ich čaká náročný zápas s Florkom. Práve tento duel si budete môcť vychutnať spoločne so skvelou súťažou o vecnú cenu už v sobotu 19. septembra o 18:00 na obrazovkách Huste.tv.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora