Reprezentácia - 02.12.2018 15:15

Sme dobrá partia, neriešime vážne veci a potom sa hrá dobre, hlási florbalový kapitán Řezanina

Zdroj: huste.tv

Slovenská florbalová reprezentácia naplnila úlohu jasného papierového favorita aj vo svojom druhom vystúpení na prebiehajúcich MS 2018 v Prahe. Nad Japonskom triumfovala hladko 15:1, čo je za doteraz odohranú časť najvyšším víťazstvom turnaja. Už v prvej časti hry si naši hráči vypracovali náskok siedmich gólov a jediný zásah súpera z Ázie prišiel až v 28. minúte, čo v tej chvíli znamenalo zníženie manka na osem gólov. "Panuje u nás pohoda, sme dobrá partia a neriešime vážne veci. Potom sa hrá ľahko. Keby niečo škrípalo, tak sa to ukáže a zápas skončí 5:2," hodnotil bezprostredne po súboji kapitán tímu Lukáš Řezanina.

"Bol to zápas, v ktorom sme dominovali. Aj napriek tomu, že sme mali stále loptu na svojich čepeliach, snažili sme sa hrať to, čo sme si povedali v kabíne pred zápasom," hodnotil víťazstvo Michal Dudovič, ktorý bol deň predtým v zápase s Kanadou vyhlásený za najužitočnejšieho hráča. "Každé takéto individuálne ocenenie poteší, ale hlavne tímový výkon bol rovnako dobrý ako ten dnešný a to ešte budeme potrebovať," dodal skromne. Cenu pre najlepšieho hráča zápasu proti Japonsku si prebral Lukáš Ujhelyi, ktorý zaknihoval hetrik. O atmosféru sa v Arene Sparta staralo 814 fanúšikov, ktorí sa pripravili domáce prostredie Slovákov podobne, ako tomu bolo aj v súboji s Kanadou. Ten Slovensko vyhralo 12:3.

Tretí zápas základnej skupiny je na programe v utorok o 12:45 a jeho dejiskom bude O2 Arena. "Je to významná udalosť, tu v Prahe a ja si to užíva. Prišiel obrovský počet slovenských fanúšikov, za čo som vďačný" povedal Dudovič. Slovensko je na florbalovom šampionáte zaradené medzi výkonnostne slabšie tímy. Systém turnaja je preň nastavený tak, že zo skupiny D sa ďalej dostanú dve mužstvá. Víťaz v osemfinálovom predkole vyzve posledný celok skupiny A (s najväčšou pravdepodobnosťou Nemecko) a vo štvrťfinále by ho čakal víťaz B skupiny (pravdepodobne Švédsko). Slovensko už pred turnajom považovalo skupinovú časť za možnosť rozohrať sa a do tuhého pôjde až neskôr.

SLOVENSKO - JAPONSKO 15:1 (7:0, 4:0, 4:1)
Góly: 1. Ujhelyi (Gál), 2. Čonka-Skyba (Pažák), 3. Kubovič (Machara), 5. Dudovič (Gašparík), 11. Šefčík (Dudovič), 13. Machara (Kubovič), 19. Čonka-Skyba (Kubovič), 24. Kubovič (Machara), 26. Čonka-Skyba (Dudovič), 28. Ujhelyi (Grlický), 29. Dudovič (Gašparík), 44. Ujhelyi (Řezanina), 46. Katlovský (Kubovič), 55. Mráz (Dudovič), 59. Dudovič (Moravčík) - 41. Ueda (Maeda)
Zostava Slovenska: Klobučník - Machara, Řezanina, Gašparík, Kriš, Koščo, Krocko, Moravčík, Šefčík - Dudovič, Kubovič, Mráz - Grlický, Katlovský, Ujhelyi - Reguly, Pažák, Gál - Čonka-Skyba